Snap Shot: Dirk van der Burg stoomt kinderen klaar als fotograaf

Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg stoomt in Snap Shot kinderen klaar om fotograaf te worden. Het programma Snap Shot is sinds zondag 28 mei wekelijks om 18.45 uur te kijken bij BNNVARA op NPO Zapp.

Snap Shot

We fotograferen en filmen ons dagelijks te pletter, maar hoe maak je nou écht de mooiste foto’s en video’s? Waarom vinden we mooi wat we mooi vinden? Wat is cringe? En is het nog mogelijk om origineel te zijn? Om dit allemaal uit te vogelen gaat voormalig Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg* samen met kinderen Gijs, Nico, Keylisha, D’leh, Cateleya en Lou op onderzoek uit.

Fotografie

In iedere aflevering wordt een nieuw aspect van ons fotogedrag onder de loep genomen. Om de kinderen en de kijker thuis klaar te stomen voor een florissant fotoleven, schakelt Jan Dirk hulp in van opvallende en aansprekende beeldmakers. Hij gaat langs bij professionals, hobbyisten, influencers en TikTokkers. Zo gaat hij onder andere met D’leh langs bij een voetbalfotograaf, omdat hij op dezelfde manier als zijn voetbalheld Neymar op de foto wil. Cateleya ziet te weinig mooie foto’s van mensen met kroeshaar, zoals zijzelf heeft. Samen met Jan Dirk van der Burg gaat ze naar een fotograaf die haar laat zien dat je als fotograaf de macht hebt om daar iets aan te doen.

Jan Dirk van der Burg

Jan Dirk van der Burg*: “Eindelijk kan ik met een doelgroep fotograferen die van nature in beeld denkt én nog onbevangen tegen de wereld aan kijkt. Een bootcamp voor de jongste beeldmakers en vooral handig als je je shot een beetje wil snappen. Snappie?”

Cringe

De eerste aflevering staat in het teken van cringe. We zijn het allemaal weleens én we zijn er als de dood voor. Gijs vraagt zich af waarom we cringe als een belediging zien en onderzoekt of het niet ook juist cool kan zijn. Hij gaat langs bij fotograaf Rosalie van der Does, die van echte cringe momenten de mooiste fotoseries maakt. Ondertussen gaat Jan Dirk van der Burg ook langs bij TikTok cringe-koningen Jezus Cinco en Apson Mussa, die elk op hun eigen manier laten zien dat cringe helemaal niet cringe hoeft te zijn. 

Snap Shot kijken

Snap Shot is een coproductie van Mals Media en BNNVARA. Je kunt het programma iedere zondag om 18.45 uur kijken bij BNNVARA. Snap Shot terugkijken kan via NPO Plus en NPO Start. Wil je dit vanuit het buitenland doen, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: BNNVARA / Mals Media

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

4 juni 2023 /