Dirty God van Sacha Polak op tv kijken | Met in cast Vicky Knight

Dirty God – de eerste Engelstalige speelfilm van Sacha Polak met Vicky Knight in de hoofdrol – is vrijdag 26 mei 2023 om 22.15 uur uur te kijken op tv (VPRO, NPO 3). Deze film was in 2019 dé grote winnaar bij de Gouden Kalveren. Dirty God won de awards voor beste film, beste regie en beste muziek.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 1 oktober 2020; ik heb het een update gegeven op vrijdag 26 mei 2023.

Engelstalige debuut Sacha Polak

Deze film uit 2019 van de Nederlandse regisseur Sacha Polak, die je kent van Hemel, Zurich* en Nieuwe Tieten, gaat over een jonge vrouw die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Het is een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke en waardigheid. Sacha Polak schreef het scenario* samen met Susanne Farrell. De film is geproduceerd door Marleen Slot van Viking Film, die ook co-producent was van de Vlaamse film The Best of Dorien B.

Verhaal Dirty God

Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moed, moederschap en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Vicky Knight

Dirty God is het Engelstalige debuut* van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.” Vicky Knight zag je in 2023 ook in Sylver Haze; de nieuwste film van Sacha Polak.

Cast Dirty God

Naast Vicky Knight wordt de cast van Dirty God gevormd door Bluey Robinson die Naz speelt. Deze film betekent zijn speelfilmdebuut. Katherine Kelly speelt Lisa; zij is al een zeer ervaren actrice. Rebecca Stone kruipt in de huid van Shami; zij was al te zien in verschillende theaterstukken en op tv. En Dana Marineci geeft gestalte aan Flavia. Deze Roemeense actrice was eerder ook te zien in de film Cobain van Nanouk Leopold.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 mei 2023 /