Candy Jacobs in documentaire: Candy – A Skater’s Mind

De documentaire Candy – A Skater’s Mind over Candy Jacobs zag je voor het eerst op donderdag 17 november bij BNNVARA op NPO3. Heb je haar bijzondere verhaal gemist, kijk dan op dinsdag 23 mei 2023 om 21.15 uur naar NPO3 om deze documentaire over Candy Jacobs (nogmaals) te zien.

Candy Jacobs

Voor de 32-jarige Candy Jacobs is skaten haar leven. Alleen op een skateboard* kan zij zichzelf zijn en beleeft ze haar ‘rush’: een mentale staat waarin ze optimaal gelukkig is en helemaal één is met zichzelf. Ondertussen is ze Europa’s beste vrouwelijke skateboarder, en zelfs op weg om haar Olympische droom in Tokyo te verwezenlijken.

Noodloot (in Tokyo)

Haar onuitputtelijke passie heeft ook een destructieve keerzijde. Wat gebeurt er met Candy als ze door teveel trainen een zware knieblessure krijgt en niet meer kan skaten? En hoe overleeft ze zichzelf als in Tokyo het noodlot toeslaat?

Ontdek ook: Keet Skate de documentaire over Keet Oldenbeuving (SkateKeet). En er komt ook een serie waarin skaten centraal staat: Hilly Skate.

Olympische Spelen in Tokyo

Drie jaar lang bereidt Candy zich mentaal en fysiek voor op de Olympische Spelen in Tokyo. Op die houten plank met vier wielen staan, dat is waar Candy echt gelukkig van wordt. De Spelen zijn voor haar de ultieme kers op de taart. Ze zet, met support van haar trainer en trotse ouders, alles op alles om van een knieblessure te herstellen en over haar onzekerheden heen te komen.

Candy Jacobs met corona in quarantaine

Maar deze strijd blijkt niet genoeg… Eenmaal in Tokyo aangekomen maakt een ongelukkige toevalligheid een einde aan haar Olympisch avontuur. Als allereerste atleet van de Spelen moet Candy in quarantaine vanwege een positieve corona uitslag. Tien dagen lang moet ze in isolatie in het ‘quarantainehotel’. Opgesloten vanuit haar kamer kijkt ze uit op het Olympisch dorp, die nu verder weg lijkt dan ooit.

Candy Jacobs documentaire

In de indringende documentaire Candy – A Skater’s Mind volgt filmmaker Ruud Lenssen Candy Jacobs op de voet. Hij toont haar hoogte- en dieptepunten. Maar ook haar veerkracht en de uitdagingen waar ze als topsporter mee te maken krijgt.

Documentaire Candy – A Skater’s Mind kijken

Oorspronkelijk kon je de documentaire over Candy Jacobs kijken op donderdag 17 november 2022 bij BNNVARA. Op dinsdag 23 mei 2023 om 21.15 uur is-ie op NPO3 in de herhaling te zien. Daarnaast kun je de documentaire Candy A Skater’s Mind natuurlijk ook kijken via NPO Plus en NPO Start. Vanuit het buitenland kun je NPO Start gebruiken als je een VPN Verbinding gebruikt, die je op Nederland zet.

Foto: Ruud Lenssen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 mei 2023 /