Vroege Vogels 2023 specials: Wintergasten en Natuurfilmers

Presentator Menno Bentveld en zijn team hebben voor het nieuwe seizoen van Vroege Vogels weer heel wat mooie natuurgebieden in Nederland weten te vinden. Ze trappen af met twee bijzondere specials. Ontdek meer over Vroege Vogels: Wintergasten en Natuurfilmers. Vroege Vogels is te kijken vanaf zaterdag 29 april, wekelijks om 19.15 uur bij BNNVARA op NPO2.

Kijktip: de documentaire Onze natuur (maar zeker ook de bijbehorende boeken)

Vroege Vogels

De winter ligt achter ons en de lente is officieel aangebroken. En dat is om je heen goed te merken. De natuur is volop in beweging en komt tot leven. Dieren komen uit hun winterschuilplaats en beginnen zich voort te planten. Bomen en planten komen weer tot bloei en de Beleef de Lente camera’s staan aan. Voor het nieuwe seizoen Vroege Vogels hebben presentator Menno Bentveld en zijn team weer heel wat mooie natuurgebieden in Nederland weten te vinden. Ze trappen af met de Vroege Vogels specials: Wintergasten en Natuurfilmers.

Wintergasten

De koude wintermaanden zijn hét moment om bijzondere wintergasten te ontdekken, soorten die overwinteren in ons land. Daarom trok ‘Vroege Vogels’ deze winter door het land. Van Brabant tot Schiermonnikoog zien we roofzuchtige klapeksters, rappe drieteenstrandlopers en sierlijke kleine zwanen. De natuur bereidt zich voor op de lente. Er wordt geroepen, gebaltst en zelfs al gepaard. Wintergasten is te kijken op zaterdag 29 april om 19.15 uur bij BNNVARA op NPO2.

Natuurfilmers

Het team van Vroege Vogels staat niet alleen in hun liefde voor natuur. Er verschijnen schitterende natuurfilms van Nederlandse bodem. Wat drijft de makers? Hoe gaan ze te werk? Wat is hun motivatie om soms dagenlang, in weer en wind, te wachten op dat éne shot? Om daarachter te komen reist Menno het hele land door om te zien wat hen drijft. Natuurfilmers is te kijken op zaterdag 6 mei om 19.15 uur bij BNNVARA op NPO2.

Menno Bentveld

Menno Bentveld* vertelt over het nieuwe Vroege Vogels seizoen: “We trekken inmiddels alweer maanden door het land om voor een grandioze seizoenstart te zorgen. Behalve dat we héél veel hagel, sneeuw en wind om de oren kregen, hebben we al geweldige dieren, bloeiende voorjaarsbloemen en prachtige landschappen gefilmd. Ik hoop dat de kijker klaar is voor een spetterend  Vroege Vogels-voorjaar!”

Vroege Vogels kijken

Wil je Vroege Vogels terugkijken? Dat kan via NPO Plus en NPO Start. Woon je buiten Nederland, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar de NPO Start website. Je ontdekt daar tevens nog meer interessante afleveringen en natuurdocumentaires, zoals The Green Planet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 april 2023 /