Je Zal Het Maar Hebben Seizoen 21 met deze deelnemers

Het nieuwe seizoen van Je Zal Het Maar Hebben met presentator Jurre Geluk start vanavond – 15 februari – om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO3. Hij ontmoet jongeren die ondanks hun ziekte of beperking alles uit het leven halen. Ontdek in dit artikel alles over de deelnemers aan Je Zal Het Maar Hebben Seizoen 21.

Je Zal Het Maar Hebben Seizoen 21

Een huid hebben die zo dun is als een vlinder, wat bij het minste of geringste voor pijnlijke wonden zorgt. Kampen met Body Dismorphic Disorder waardoor je continu met je uiterlijk bezig bent, omdat je jezelf of een onderdeel van je lichaam lelijk vindt. En zo autistisch zijn dat je ’poepen’ op een to do lijst zet, omdat het anders vergeten wordt. In het nieuwe seizoen van Je Zal Het Maar Hebben ontmoet Jurre Geluk weer zestien inspirerende, jonge mensen met een zeldzame ziekte of aandoening.

Nieuwe seizoen Je Zal het Maar hebben

De een is zo geboren, de ander heeft het later in zijn leven gekregen. Maar één ding hebben de jongeren uit Je Zal Het Maar Hebben Seizoen 21 met elkaar gemeen: ze proberen alles uit het leven te halen en jagen hun dromen na. Maar hoe doen ze dat als hun ziekte of aandoening het minder makkelijk maakt om mee te draaien in de maatschappij? Hoe zorgen ze ervoor dat hun aandoening niet de baas over hun leven wordt? Dat ontdek je in het nieuwe seizoen JZHMH.

Jurre Geluk

JZHMH-presentator Jurre Geluk vertelt: “Zelfs na twintig seizoenen komen er in dit seizoen ziektes en aandoeningen voorbij die ik nog niet eerder heb gezien; zoals Sikkelcelziekte. Een bloedziekte die alleen voorkomt bij mensen die roots hebben in landen waar Malaria heerst. Het was echt weer inspirerend om dit programma te maken. Het zijn stuk voor stuk mensen die het leven vol aangaan en er plezier uit halen. En dat laatste hebben we veel gehad tijdens de opnames.” Je kent Jurre Geluk ook van programma’s als In de Corona-Kreukels en Dealen met Designerdrugs.

Deelnemers Je Zal Het Maar Hebben Seizoen 21

In het nieuwe seizoen van JZHMH maken we kennis met zestien jongeren. We zetten het kort op een rijtje, zodat je direct meer komt te weten over de deelnemers aan Je Zal Het Maar Hebben seizoen 21. Onderaan het rijtje deelnemers maak je per aflevering uitgebreid kennis met de deelnemers aan JZHMH.

 1. Anne (22) uit Overloon heeft een aantal zeldzame aandoeningen: het Vater-syndroom en het Klippel-Feil syndroom. (Je ziet Anne met Jurre Geluk op de foto bij dit artikel).
 2. Carlos (29) heeft is als baby zwaargewon langs de weg gevonden; hij zat onder de brandwonden en littekens van waarschijnlijk messteken. Hij heeft blijvend hersenletsel.
 3. Clifford (34) uit Rotterdam is geboren met een open rug (Spina Bifida).
 4. Dennis (33) uit Reusel is geboren met de erfelijke ziekte Osteogenesis Imperfecta (OI) oftewel broze botten.
 5. Donicia (23) uit Alkmaar heeft SED; dit is een vorm van dwerggroei.
 6. Fatmeh (24) is geboren met Epidermolysis Bullosa, ook wel de vlinderziekte genoemd. Ze heeft een extreem dunne huid.
 7. Herrald (35) uit De Krim heeft de ziekte van Parkinson.
 8. Marleen (26) is gediagnostiseerd met autisme en leeft iedere dag volgens een strak schema.
 9. Mike (25) kreeg tijdens carnaval 2017 een ongeluk met een trein. Hij verloor zijn been, een oor, liep een hersenbloeding op en is halfzijdig verlamd. Aan de hersenbloeding heeft hij blijvend hersenletsel overgehouden.
 10. Niels (18) uit Helmond raakte besmet met de meningokokkenbacterie; door deze ernstige bloedvergiftiging moesten zijn onderbenen en vingers geamputeerd worden.
 11. Priscilla (29) uit Amsterdam heeft de zeldzame bloedziekte sikkelcelziekte.
 12. Rick (23) ut Steenwijk kampt met de aandoening Body Dismorphic Disorder (BDD).
 13. Sanne (25) uit Asperen kreeg een ongeluk met de auto, waardoor ze een dwarslaesie opliep en nu in een rolstoel zit.
 14. Sarah (20) uit Eindhoven is geboren met het Sturge-Weber syndroom, waardoor ze een wijnvlek heeft over haar halve gezicht, hoofd en zelfs in haar gehemelte.
 15. Wilma (27) uit Kesteren heeft de zeer zeldzame gezichtsaandoening Facial Infiltrating Lipomatosis, waardoor de ene helft van haar gezicht harder groeit dan de andere helft.
 16. Jaël (22) uit Boxtel heeft meer dan twintig verschillende aandoeningen en gaat daardoor snel achteruit. Ze heeft het meeste last van Hypermobiele Ehler Danlos Syndroom (HEDS) en Dysautonomie.

Priscilla en Sarah doen hun verhaal in de eerste aflevering van Je Zal Het Maar Hebben.

Priscilla: Sikkelcelziekte

In de eerste aflevering zien we de 29-jarige Priscilla. Zij heeft sikkelcelziekte, een zeldzame bloedziekte waarvoor ze vaak opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Dit is ook de plek waar ze Jurre ontmoet. Door de ophoping van bloedcellen krijgen haar gewrichten soms geen zuurstof en dat zorgt voor helse pijnaanvallen. Ondanks haar ziekte leidt ze een zo normaal mogelijk leven en werkt ze als verpleegkundige. Jurre loopt een dagje met haar mee in het ziekenhuis. Hij draagt een pak waardoor hij dezelfde soort pijn ervaart die Priscilla dagelijks voelt.

Sarah: Sturge-Weber syndroom

Sarah (20) heeft het Sturge-Weber syndroom: een wijnvlek op haar gezicht die doorgaat over haar hoofd en zelfs in haar gehemelte. Hierdoor ziet ze met één oog slecht en is haar gezicht vervormd. Ze kan nog net genoeg zien om auto te kunnen rijden, dus Sarah is druk bezig met rijlessen. Jurre gaat met haar mee. Ook gaat ze met Jurre naar een huidtherapeut om te kijken of haar wijnvlek weg getatoeëerd kan worden.  

Je Zal Het Maar Hebben kijken

Het nieuwe seizoen van Je Zal Het Maar Hebben is iedere dinsdagavond om 20.25 uur op NPO3 te kijken. Daarnaast staan alle afleveringen van dit nieuwe seizoen nu op NPO Plus. Daar vind je ook heel veel afleveringen uit eerdere seizoenen (vanaf seizoen vijf van JZHMH). Via NPO Start kun je de afleveringen iedere week terugkijken. Dit kan vanuit België ook met een VPN Verbinding.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 februari 2022 /