Hoedan: cast met twintigers bespreekt hun levensvragen

De Hoedan cast bestaat uit zes uitgesproken twintigers, die allerhande levensvragen bespreken. “Ooit worden we dertig, maar hoe dan?”, dat is dé vraag achter het nieuwe online platform en het programma van de EO. Hier komen onderwerpen aan bod, zoals relaties, ouders, vriendschappen, seks, geloven, drugs, omgaan met geld of vluchtelingen. Hoedan is vanaf vanavond – donderdag 23 maart – om 21.50 uur bij de EO op NPO3.

Hoedan cast

Doeta, Bas, Joshua, Nanook, Tarik en Auke maken hun eigen content om hun persoonlijke zoektochten uit te vogelen. De content die zij maken is altijd persoonlijk, vaak om te lachen, soms een beetje zielig of pijnlijk, maar altijd authentiek. Hoedan is een Instagram-account, een TikTok-account, een NPO 3-programma en later dit jaar komen er ook meet-ups rond de thema’s doe besproken en onderzocht worden door Hoedan.

Hoedan

In Hoedan gaat het over de manier waarop deze twintigers tegen het leven aankijken. Hoe zij in het leven staan; hoe zij omgaan met onderwerpen die ertoe doen. Via Hoedan hebben ze de mogelijkheid om met elkaar het leven te ontdekken rond grote (levensbeschouwelijke) vragen. Met Hoedan wil de EO een plek bieden aan twintigers waar zij aan de slag kunnen gaan met hun (levens)vragen. Omdat ze dit samen doen met mensen die heel anders denken, stellen ze elkaar rake vragen, weten ze elkaar op ideeën te brengen en inspireren zij elkaar.

Kwetsbaarheid

In aflevering 1 vraagt Auke zich af: waarom willen mensen kwetsbaar zijn? Wat is het nut van kwetsbaarheid, en wil ik er wat mee? Samen met de andere Hoedan-twintigers gaat hij op onderzoek uit. Zo staat hij in de ring bij ex-commando Dai Carter* (die je kent van Kamp van Koningsbrugge), die juist alleen maar voordelen van kwetsbaarheid ziet. En Auke probeert dichter bij zijn gevoel te komen en te oefenen met kwetsbaarheid; maar hoedan?

Dood

De vraag van Doeta staat centraal in aflevering 2. Ze ‘moet’ iets met de dood. Ze vraagt zich af: moet ik bang zijn voor de dood? In haar familie is pas een ernstige hartafwijking ontdekt, waar zij ook op getest wordt. Daarom doet ze met Tarik, Bas, Auke en Nanook een reanimatiecursus, voor het geval er iets met haar gebeurt. Hoe sta je als twintiger in het leven als de dood dichtbij lijkt te komen? Nadenken over de dood maakt Doeta onrustig en daarom wil ze alvast iets nalaten. Maar hoe dan? 

Hoedan kijken

Dit programma is vanaf vandaag – donderdag 23 maart om 21.50 uur bij de EO op NPO3 te kijken. Daarnaast kun je afleveringen terug zien via NPO Plus en NPO Start. Wist je dat je met een VPN Verbinding ook NPO Start vanuit het buitenland kunt kijken; zet de server dan op Nederland, voordat je naar de website gaat.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 maart 2023 /