Shania Gooris maakt podcast Read this! over boeken

Shania Gooris presenteert vanaf vandaag de podcast Read This! We zagen haar in Expeditie Gooris in Amerika natuurlijk al veelvuldig met een boek in de handen. In de podcast Read This! verwelkomt Shania Gooris iedere aflevering BookTokkers uit de populaire lezerscommunity op TikTok. Samen nemen ze telkens één titel uit het young adult genre onder de loep.

#BookTok

Honderdduizenden lezers gaan naar TikTok om er boeken aan te bevelen en bespreken. Voor de podcast Read This nodigt Shania Gooris wekelijks twee van deze BookTokkers uit om te praten over een boek uit het populaire young adult genre. Zelf verslindt Shania Gooris boeken en haalt ze er ook thema’s en levenslessen uit. De podcast is iedere week te luisteren op VRT MAX.

Podcast Read This!

Shania Gooris vertelt over Read This: “Dankzij boeken kan ik me onderdompelen in een andere wereld. Daarin haal ik ook inspiratie voor hoe ik bepaalde zaken kan aanpakken in het echte leven. Het is fijn om je voor een tijdje te verdiepen in een andere werkelijkheid, maar erna moet je natuurlijk wel terugkeren naar de realiteit.”

Shania Gooris

Als 22-jarige studeert Shania Gooris – dochter van Kelly Pfaff en Sam Gooris – communicatie en marketing in Antwerpen. Met de podcast Read This! wil Shania Gooris haar liefde voor het lezen ten volle delen met haar luisteraars.

Podcast Read This! boeken

Deze boeken kan je alvast lezen. Als je op de titel klikt, kun je ze meteen bestellen:*

Vrienden voor het lezen 

Met Read This! wil VRT zoveel mogelijk jongeren aan het lezen brengen en verbinden rond de besproken thema’s. De podcast komt er in samenwerking met Vrienden voor het Lezen – Samen voor een Leesoffensief, een campagne van de Vlaamse Regering. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts zegt: “Misschien waren vroegere leesacties te veel gericht op mensen die eigenlijk sowieso ook al lezen. We mikken met het nieuwe Leesoffensief ook op al wie nauwelijks of niet leest. Via TikTok en podcasts hopen we samen met VRT ook hen te bereiken. Je moet jonge mensen niet meteen om de oren slaan met de grootste romans uit de wereldgeschiedenis: het young adult-genre kan jongeren echt aan het lezen krijgen en voor je het weet kom je uit bij Jane Austen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 maart 2023 /