Siska Schoeters Kosmos in The Masked Singer 2023 (België)

Siska Schoeters is Kosmos in The Masked Singer 2023 in België. De presentatrice moet als zesde deelnemer de wedstrijd verlaten. Een grote verrassing is dat niet, want velen – inclusief haar kinderen – hadden haar radiostem herkend. Lees hier meer over haar deelname en kijk naar Behind the Mask op VTM (Go) om nog meer te ontdekken. 

Ontdek hier alles over deelnemers The Masked Singer seizoen 3. We hebben daarnaast ook nog een cadeautip voor The Masked Singer fans.

Siska Schoeters: Kosmos

Julie Van den Steen was er 100% zeker van: achter het masker van Kosmos moest en zou het gezicht van Siska Schoeters schuilgaan. Ze kreeg gelijk in de zesde aflevering van The Masked Singer. Vlak voor The Big Bang werd Siska Schoeters ontmaskerd als Kosmos. Voor haar kwam zo een einde aan wat ze zelf één van de tofste dingen die ze ooit in haar leven heeft gedaan noemt. In Behind The Mask op VTM GO onthult Siska Schoeters hoe ze haar deelname al die weken verborgen probeerde te houden voor haar kinderen én voor Niels Destadsbader, vertelt ze waarom Kosmos ‘een wifi-station op zichzelf’ was en rollen er tranen wanneer het masker een eerste keer opgaat.

Siska Schoeters twijfelde

Ze staat meestal stevig in haar schoenen, maar bij The Masked Singer was dat voor Siska Schoeters aka Kosmos toch wel anders. Over haar deelname heeft ze lang getwijfeld en de onzekerheid sloeg toe. “Dan kijk je naar jezelf en denk je: wat heb ik te verliezen? Echt niks. Dus fuck it, ik doe het gewoon”, aldus de presentatrice van programma’s als De Wonderjaren, The Greatest Dancer van Vlaanderen en Durf te vragen.

‘Coolste oma ooit’

Siska Schoeters draaide de knop om en nam zich voor om van elke minuut te genieten. En dat deed ze ook. “Dit was één van de tofste dingen die ik ooit gedaan heb in mijn leven. Het voelt echt als spelen en je zit in een soort van dolle rit. Ik vind het een heel fijn verhaal om later aan mijn kleinkinderen te vertellen: oma was ooit de kosmos. Als er een prijs is voor coolste oma, dan ben ik de coolste oma ooit.”

Niels Destadsbader

En dus dook Siska in een bad van mysterie en geheimhouding. Ook voor haar kinderen, die de stem van Kosmos na show 2 toch leken te herkennen. En voor Niels Destadsbader, die in het publiek zat. “Een week na de opname kreeg ik plots een bericht van Niels: ‘Kosmos, da zoude gij kunnen zijn. Ik ben wel zeker, denk ik'”, verklapt Siska Schoeters. “Ik heb teruggestuurd: ‘Die Kosmos, is die mager en aantrekkelijk? Dan wil ik het zijn’.”

Paniek

Behind The Mask volgt ook de eerste kennismaking van Siska met haar pak. Die liep niet van een leien dakje. Wanneer ze de grote bol voor het eerst opzette, sloeg de paniek toe en rolden er tranen. “Ineens wordt het helemaal donker en zit je in een bel. Dan is je eerste idee: ik heb geen lucht.”

Wi-fi in pak Kosmos

Siska Schoeters onthult ook een leuk detail over haar pak. “Ik was blijkbaar een heel wifi-station op mezelf. De ledlampen konden niet draaien op de wifi die er was, waardoor ze een eigen wifi-station ín mijn pak hebben gestoken. Styliste Amke ging dan onder mijn kleed liggen zoals een automechanieker onder een auto ligt. Ik heb nooit geweten wat ze daar precies deed”, lacht ze.

‘Crazy ervaring’

“Ik ben alleszins heel trots op mezelf, maar ook heel dankbaar”, besluit Siska Schoeters. “Dit was aan crazy ervaring. Crazy, maar zo tof!”

Behind The Mask kijken

Behind The Mask is op VTM Go te kijken. Iedere keer zie je direct na de aflevering van The Masked Singer het verhaal van de ontmaskerde deelnemer. Zo leren we alle deelnemers aan The Masked Singer seizoen 3 weer wat beter kennen. Wil je vanuit Nederland of een ander land kijken en geeft-ie aan dat het niet mag vanuit jouw locatie, zorg dan voor een VPN Verbinding*, die je op België zet. Wil je alles over het derde seizoen van The Masked Singer weten, klik dan op de voorgaande link.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 maart 2023 /