De Oscars 2023 live kijken op GoPlay en Play More Cinema

De Oscars 2023 zijn live te kijken op GoPlay en Play More Cinema. Rechtstreeks vanuit Play Zuid wordt er commentaar op de show gegeven door het panel bestaande uit Jan Verheyen, Erik Van Looy, Robin Pront, Jennifer Heylen en moderator Britt Valkenborghs. De live-uitzending start om 00.30 uur. Wordt Lukas Dhont winnaar Oscars 2023 met Close?

De Oscars 2023: Close – Lukas Dhont

In de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart is het zover: de jaarlijkse uitreiking van de Oscars. Dit jaar krijgt de awardshow een éxtra Belgisch tintje want de gelauwerde film Close, geregisseerd door Lukas Dhont, werd genomineerd in de categorie Beste Internationale Film. Telenet zendt de Oscars traditiegetrouw uit via Play More Cinema, maar de livestream kan je ook volgen via GoPlay. Op die manier kan heel Vlaanderen supporteren voor Close. Maandag collectieve snipperdag?

Wist je dat Close al op dvd verkrijgbaar is? Als je ‘m nu reserveert, ontvang je ‘m eind deze maand.

Live De Oscars 2023 kijken

Hopelijk ben je goed uitgerust, want de awardshow start om 1:00 plaatselijke tijd. Een halfuur voor de ceremonie start, blikt een panel van bekende koppen en filmliefhebbers, rechtstreeks vanuit Play Zuid in Antwerpen, al vooruit op de kansen van Close. Dat panel bestaat dit jaar uit Jan Verheyen, Erik Van Looy, Robin Pront (regisseur van de succesvolle film Zillion), Jennifer Heylen en moderator Britt Valkenborghs. Ook tijdens de pauzes in de US zorgt het panel voor livecommentaar vanuit de studio over de filmtoppers en de show. And there’s more: dit jaar is er voor het eerst ook publiek aanwezig in de studio bij de opnames. De cast en crewleden van Close volgen het gebeuren –bijna- vanop de eerste rij.

Jan Verheyen

“De Oscars zijn de enige filmprijzen die er écht toe doen, en het Oscargala is het grootste filmfeest van het jaar. Dit jaar is het nog extra spannend omdat Close voor België in de running is voor de Oscar voor de Beste Internationale Film. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s de uitreiking live te mogen meemaken en becommentariëren vanuit Play Zuid”, aldus regisseur Jan Verheyen*.

Jennifer Heylen

“Voetbalfans hebben het WK, wij hebben de Oscars! Ik kijk er zo naar uit deze nacht te beleven, vooral omdat dit jaar zo speciaal is met een Belgische nominatie. Wat heel de Close-entourage doet voor de Belgische cinema is onwaarschijnlijk en het Oscar beeldje zou de kers op een al heel schone taart zijn. Wat er ook gebeurt, ik ga huilen”, lacht actrice en presentatrice Jennifer Heylen, die je recent bijvoorbeeld zag in de film H4Z4RD en Onder vuur seizoen 2.

Oscars 2023 kijken (live)

De awardshow is te bekijken via GoPlay en Play More Cinema vanaf 00.30 uur. Slaap je toch liever een nachtje door? De samenvatting van de Oscars zal donderdag 16/03 om 23u05 uitgezonden worden op Play5, net na de Oscarwinnende film Bohemian Rhapsody. Wist je dat je buiten België GoPlay kan kijken met behulp van een VPN Verbinding*, die je op België zet?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 maart 2023 /