Alles over Nachtwacht Academie: interactieve fictie van Ketnet

Nachtwacht Academie is het nieuwste interactieve verhaal van Ketnet met weer verhalen en games. Ontdek in dit artikel meer over deze samenwerking tussen Studio 100 en Ketnet.

Volg opleiding bij de Nachtwacht Academie

Het universum van Nachtwacht wordt opnieuw uitgebreid met een interactieve opleiding: Nachtwacht Academie. Ketnetters kunnen een opleiding volgen bij Wilko (Giovanni Kemper), Vladimir (Louis Thyssen) of Keelin (Celine Verbeeck). Doorlopen ze alle opdrachten goed, dan ontvangen ze een diploma aan de Nachtwacht Academie. Dit interactieve verhaal is een samenwerking tussen Ketnet en Studio 100. Dit interactieve spel is beschikbaar via de Ketnet-app en de website van Ketnet.

Spot hier ook de leukste Nachtwacht zaken!

Nachtwacht Academie

Schuilt er een elf, vampier of weerwolf in jou? Ontdek het op de eeuwenoude Nachtwacht Academie, en volg een opleiding bij Keelin, Vlad of Wilko! Leer over de geschiedenis, gewoontes en krachten van de elfen, vampiers of weerwolven met Keelin, Vlad of Wilko. Volg een cursus ‘Monsters’ bij de wijze schooldirecteur Nyada, en maak jouw eigen elfenketting, vampierenring of weerwolvenarmband. Breng je de opleiding tot een goed einde? Dan ontvang je een echt diploma van de Nachtwacht Academie!

Interactieve verhalen

Ketnet is sinds jaar en dag pionier wat betreft digitale innovatie. De kinderzender zet sterk in op kijken, spelen en interageren rond haar aanbod. In 2017 bracht Ketnet als eerste Vlaams merk interactieve fictie in de special Regel het voor 3S: de kunstroof. Daarna volgde een eerste interactief verhaal rond de succesreeks Nachtwacht. En nu hebben Studio 100 en Ketnet opnieuw een verhaal met interactieve video en games gelanceerd

Interactieve fictie

Annemie Gulickx, Netmanager van Ketnet vertelt: “In ons streven om alle kinderen in Vlaanderen en Brussel te bereiken met Ketnet, experimenteren we met verschillende vormen van storytelling. Uit eerdere succesvolle ervaringen met Regel het voor 3S en Word de vierde Nachtwachter zien we dat kinderen interactieve fictie een toffe vertelvorm vinden. We hebben de techniek in huis om autonoom aan de slag te gaan, om zo nieuwe interactieve game-ervaringen aan te bieden aan de Ketnetters.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 februari 2023 /