Carnavalshart seizoen 3 met bijzondere verhalen over carnaval

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben een echte liefhebber van carnaval. De vierdelige serie Carnavalshart mag dan ook niet op mijn blog ontbreken. Omroep L1, Omroep Brabant en de KRO-NCRV hebben samen Carnavalshart seizoen 3 gemaakt. Wat je kunt verwachten? Dat lees je in dit artikel. Carnavalshart is te kijken vanaf vandaag (dinsdag 14 februari 2023) tot en met vrijdag 17 februari om 18.30 uur op NPO2.

Ontdek hier de leukste carnavalsoutfit voor je zoon of dochter.

Carnavalshart

Het feest van de zotheid, hossen en zingen tot je schor bent kan weer helemaal los dit jaar. Carnaval is het volksfeest waar rangen en standen wegvallen en iedereen verbroedert. In vier afleveringen worden ontroerende, hartverwarmende, vrolijke en muzikale verhalen verteld uit het zuidelijke hart van carnavalsland. Zo viert Cas Wolters, bekend van Heel Holland Bakt, carnaval vol overgave met zijn dove vrienden en Volkskrant modejournalist Cécile Narinx onthult haar passie voor de polonaise.  

Voor carnaval van Canada naar Siebengewald

In 1975 emigreren Tön en Ria Kersten van Limburg naar Canada, maar het carnaval kunnen ze niet loslaten. Elke twee jaar keren ze terug naar hun dorp Siebengewald om zich met vrienden en bekenden in het feestgedruis te storten. Ze worden zelfs Prins en Prinses van de 50+ afdeling van carnavalsvereniging De Bessembienders. Corona zet een streep door de plannen, maar dit jaar zijn Tön en Ria er weer bij en zien ze uit naar de polonaise want in Canada kennen ze alleen de vogeltjesdans.

Ik schreef ook: Studio 100 verkleedpakjes van K3 tot Bumba en meer serie- en film carnavalskleding.

Sam Dutchy 

De Nigeriaanse Samuel belandt door de liefde in Brabant en verliest er ook zijn hart aan het volksfeest. Eerst vindt hij carnaval maar een rare gewoonte, maar al snel loopt hij warm voor het feest en vooral voor de muziek. Zijn eerste hit ‘worstenbrood’ is een lokaal succes en ook dit jaar heeft Sam Dutchy (zijn artiestennaam) weer een nummer gemaakt. Samen met zijn vrouw en drie kinderen staat hij in de startblokken om carnaval weer uitbundig te vieren.  

Pastoor Pieter & Gtonproater Rob Scheepers

Gehuld in zijn priestergewaad zie je het niet direct aan hem, maar voor Pastoor Pieter Scheepers uit Helmond is carnaval heilig. Hij vindt het heerlijk om vier dagen te hossen, bier te drinken en vooral met mensen praten. Hij hoort de meeste biechten met carnaval. Het feest zit Pieter en zijn familie in de genen. Zijn broer is tonproater Rob Scheepers.

Carnavalshart kijken

Carnavalshart seizoen 3 is te kijken vanaf dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 februari om 18.30 uur op NPO 2 en bij Omroep Brabant en L1. Je kunt via NPO Plus en NPO Start ook de afleveringen terug kijken. Niet alleen van het derde seizoen, maar ook van Carnavalshart seizoen 1 en Carnavalshart seizoen 2. Wil je dit programma vanuit het buitenland kijken (omdat je carnaval ook zo mist, net als Tön en Ria Kersten uit Canada, die we dit seizoen leerden kennen)? Dat kan! Als je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland zet, kun je via de NPO Start website de afleveringen zien.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 februari 2023 /