Russische oligarchen in Telefacts: van vriend tot vijand van Poetin

Vrouwen van Russische oligarchen doen vanavond – dinsdag 7 februari – om 21.45 uur hun verhaal in de Telefacts aflevering: van vriend tot vijand van Poetin. De vrouwen vertellen hoe het is om ineens aan de andere kant te staan. Deze Telefacts aflevering kun je natuurlijk ook terugkijken via VTM Go.

Telefacts: van vriend tot vijand van Poeting

In de hoogste sociale kringen vertoeven en baden in luxe, maar nadien moeten vluchten voor je leven, zo verging het menig Russisch oligarch. In de nieuwste Telefacts uitzending getuigen enkele vrouwen en ex-vrouwen van invloedrijke Russen over de volatiele relatie van hun (ex-)man met Vladimir Poetin.

Oligarchen (superrijke Russen)

Poetin heeft z’n macht en rijkdom te danken aan de zogenaamde oligarchen, superrijke Russen met veel invloed. Eerst steunden ze de president, tot bleek dat hij uit was op hun geld. Maar wie kritiek heeft op Vladimir Poetin, wordt financieel gepluimd en valt uit de gratie. Om de zoveel tijd zijn er meldingen van vergiftigingen, vreemde ongevallen en zogenaamde zelfdodingen. Iedereen verdenkt het Kremlin ervan daar voor iets tussen te zitten, maar harde bewijzen zijn er niet.  Zoals we ook al in het boek ‘Achtervolgd door de staatsmaffia‘ konden lezen: Poetin schrikt nergens voor terug om zijn rijkdom en macht te beschermen.

Vluchten voor Poetin

In ongenade gevallen oligarchen ontvluchten bijgevolg vaak hun vaderland. De meesten van hen strijken neer in Londen, waar ze nog de hele tijd over hun schouder moeten kijken. In Telefacts getuigen enkele vrouwen en ex-vrouwen van oligarchen hoe het is om ineens aan de andere kant te staan. 

Telefacts: van vriend tot vijand van Poetin kijken

Telefacts: van vriend tot vijand van Poetin is te kijken op dinsdag 7 februari om 21.45 op VTM en VTM GO. Wil je vanuit Nederland naar VTM GO kijken, dan is dat mogelijk. Klik op de link hiervoor voor de uitgebreide uitleg.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 februari 2023 /