Spel Het verhaal van Vlaanderen: quiz voor alle leeftijden

Ken jij de Quiz Het verhaal van Vlaanderen al? Dit spel is recent uitgebracht bij de tv-serie Het verhaal van Vlaanderen van Eén, waarbij we met Tom Waes terug in de tijd gaan. Er horen ook verschillende boeken bij dit programma. En dus niet te vergeten het leerzame spel dat geschikt is voor alle leeftijden. Hier lees je er meer over.

Quiz Het verhaal van Vlaanderen

De Het verhaal van Vlaanderen Quiz bestaat uit honderd kaartjes met daarop vragen. Aan de ene kant van het kaartje vind je vragen voor ieder die jonger is dan twaalf jaar. Aan de andere kant vind je de vragen voor wie ouder dan twaalf jaar is. Zo kun je dit spel heel eenvoudig met de hele familie spelen. In totaal zijn er tweehonderd vragen. Deze vragen zijn verdeeld over de tien historische periodes die ook in Het verhaal van Vlaanderen (met Tom Waes) worden belicht.

Bestel de quiz meteen bij Bol.com, Amazon (Nederland) of Amazon (België).

Het verhaal van Vlaanderen spel

Bij Het verhaal van Vlaanderen spelt hoort ook een antwoordenboek. Onder aan elke vraag staat de pagina in het antwoordenboekje waarop je het juiste antwoord kunt vinden. Zo leer je dus altijd van dit spel; ook als je het goede antwoord niet weet.

Spelregels

De Het verhaal van Vlaanderen quiz is te spelen met twee tot vijf spelers vanaf acht jaar oud. Iedere speler neemt een kaartje van elk van de 10 categorieën en legt de tien kaartjes voor zich op tafel, met de vraag voor zijn of haar leeftijdscategorie naar beneden. De jongste speler begint en mag daarvoor een van zijn kaartjes uitkiezen en de vraag hardop voorlezen. Hij geeft vervolgens aan op welke pagina het antwoord is te vinden, zodat een andere speler het kan controleren. Geeft de speler het goede antwoord, dan mag hij of zij het kaartje bewaren voor de pot. Fout antwoord? Dan gaat het kaartje in de ‘prullenbak’ in het midden van de tafel en wordt er een nieuw kaartje gepakt uit dezelfde categorie (of degene die nog over is). De speler links van hem of haar mag dan verder. De speler die als eerste zijn kaarten kwijtgeraakt is, is de winnaar.

Het verhaal van Vlaanderen boek

Wist je dat er ook tal van boeken zijn die bij Het verhaal van Vlaanderen horen. Van Hert verhaal van Vlaanderen boek tot Mijn geschiedenis-weetjesboek en zelfs graphic novels en een unieke Suske en Wiske strip. Hieronder staan ze allemaal op een rijtje.

Meer weten over Het verhaal van Vlaanderen boek of de andere titels, klik dan op de gekleurde links voor meer informatie. Of lees: Boeken bij Het verhaal van Vlaanderen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 februari 2023 /