Koningin Mathilde 50 – Het Grote Gesprek op VTM kijken

Koningin Mathilde van België viert vandaag – vrijdag 20 januari – haar vijftigste verjaardag. Ter ere van deze gelegenheid geeft ze voor één keer een inkijk in haar persoonlijke leven binnen de paleismuren. VTM NIEUWS-journaliste Eva Peeters mocht haar interviewen voor Mathilde 50 – Het Grote Gesprek. Dit interview kun je om 20.35 uur kijken op VTM en VTM Go.

Leestip: De macht van Mathilde – De ware impact van de koningin der Belgen van Jo De Poorter.

Mathilde 50 – Het Grote Gesprek

De kijker volgt koningin Mathilde van België tijdens vele ontmoetingen en events doorheen het hele land. Zo is ze heel actief rond mentaal welzijn, een thema dat hoog op haar agenda staat. Daarnaast vertelt de koningin in een uiterst zeldzaam en diepgaand gesprek met VTM NIEUWS-journaliste Eva Peeters ongezien openhartig over haar leven binnen en buiten de paleismuren. Waar ligt de koningin ‘s nachts van wakker en wat drijft haar?

Eerder verscheen ook het boek: Mathilde 50 – 10 jaar koningin van Brigitte Balfoort & Joëlle Vanden Houden.

Koningin Mathilde vijftig jaar

Koningin Mathilde vertelt in dit programma onder meer over de plotse switch van anonieme jonkvrouw tot zowat de bekendste vrouw van het land als gevolg van haar verloving met toen nog prins Filip*. Ze legt ook uit waarom ze sindsdien strikt waakt over haar privéleven én over dat van haar gezin. Koningin Mathilde onthult ook hoe ze af en toe toch kan ontsnappen aan het drukke leven aan het koninklijk hof en toont wie de familievrouw achter onze koningin is. 

Dit werd ook in beeld gebracht in de serie Albert II, waarin Mathijs F. Scheepers prins Philip speelde en Ruth Bastiaensen prinses Mathilde.

Eva Peeters interviewt koningin

Eva Peeters, journaliste VTM NIEUWS, mocht koningin Mathilde interviewen. Ze vertelt over het gesprek: “Ik volg het koningshuis al jaren en heb al tientallen informele gesprekken gehad met koningin Mathilde, maar voor de camera spreekt ze écht niet graag. Net daardoor was ik toch wel verrast door de openheid van ons interview. Hoewel ik haar ken als warm en empatisch, heeft koningin Mathilde niet de gewoonte om echt veel bloot te geven over zichzelf. Maar dit keer doorbreekt haar persoonlijkheid het strakke keurslijf van haar rol als koningin.”

Openhartige koningin

Bert Heyrman, hoofdredacteur VTM NIEUWS, vertelt over de totstandkoming van het interview met koningin Mathilde. “Een interview met de koningin regel je niet in enkele dagen of weken. Hier hebben we met VTM NIEUWS meer dan een jaar aan gewerkt. Voor het interview zijn met het Paleis uiteraard ook duidelijke afspraken gemaakt. Zo mag de koningin absoluut geen politieke uitspraken doen. Maar dat protocol heeft Mathilde niet tegengehouden om met Eva openhartig te spreken over wat haar bezighoudt en hoe ze in het leven staat.”

Mathilde 50 – Het Grote Gesprek kijken

Mathilde 50 – Het Grote Gesprek is vandaag – vrijdag 20 januari -om 20u35 uur te kijken bij VTM en op VTM GO, net na Familie. Zo’n interview ter ere van de vijftigste verjaardag van een koning of koningin is best gebruikelijk. Zo werd op 26 april 2017 Willem-Alexander 50 uitgezonden. En op 17 mei 2021 was er Máxima 50 jaar. Beide interviews met de Nederlandse koning en koningin zijn terug te kijken via NPO Start. Dat kun je vanuit België doen met behulp van een VPN Verbinding; zet de server op Nederland en ga dan naar de NPO Start website en start het filmpje. Wil je vanuit Nederland naar het interview met Koningin Mathilde kijken, dan kan dit via VTM GO.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 januari 2023 /