Ontdek Frankrijk met Ilja: Gort over de Grens

Ontdek in het nieuwe seizoen van Gort over de Grens de mooiste Franse streken met Ilja Gort. Je kijkt Gort over de Grens vanaf vandaag – 18 januari 2023 – iedere woensdag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO2. Hier lees je alles over de zes nieuwe afleveringen van het tv-programma van Ilja Gort.

Gort over de Grens

Ilja Gort neemt ons wederom mee op reis door zijn geliefde Frankrijk in een nieuwe serie van Gort over de Grens.Dit is inmiddels seizoen 7 van deze reeks. In zes afleveringen gaat hij op zoek naar de mooiste en verrassendste streken waar hij het verhaal achter de schoonheid van het land, mensen die hij ontmoet, de mooiste wijnen én het lekkerste eten zoekt. 

Frankrijk

Ilja Gort start deze serie Gort over de Grens in Frankrijk in het spoor van Hannibal in het hooggebergte van de Haute-Savoie. De tweede aflevering zakt hij af richting het zuiden en vertelt over de twee gezichten van de Tarn. Daarna kruist hij het pad van een groepje oersterke vrouwen en ontmoet drie bijzondere kaas-en-wijnzussen in Frans Baskenland. Na het zuiden van Frankrijk reist de tv-maker en schrijver met een platbodem over de Loire, de ontembaarste rivier van Frankrijk. Daarna pakt hij zijn auto en reist naar Frans Catalonië, een stukje Spanje in Frankrijk. De laatste aflevering sluit Ilja Gort af op het ‘eigenwijze eiland’ Corsica. In het betoverende Bonifacio duikt hij in het leven van Napoleon en vaart het zeegat uit met een robuuste Corsicaanse visser. 

Gort over de Grens kijken

Gort over de Grens is vanaf 18 januari 2023 om 20.30 uur te kijken bij AVROTROS op NPO 2. Dit is inmiddels het zevende seizoen en het derde dat Ilja Gort over Frankrijk maakt. Alle seizoenen van Gort over de Grens zijn terug te kijken op NPO Plus en NPO Start. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die op Nederland en surf dan naar de NPO Start website en start met kijken. Eerder schreven we al over seizoen 6 Gort over de Grens in Frankrijk.

Foto: Caroline d’Hollosy – AVROTROS

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

18 januari 2023 /