Nieuw seizoen Gort over de Grens vanuit Frankrijk

Ilja Gort reist langs de mooiste streken in Frankrijk in een nieuw seizoen van Gort over de Grens. In zes afleveringen gaat hij op zoek naar het geheim van La Douce France. Hoe komen de Fransen aan hun kennis van lekker eten, van mooie wijnen, van schoonheid en wat zegt al dat heerlijks over de Fransen zelf en over het land? Gort over de Grens is te kijken vanaf zaterdag 8 januari om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO2.

Zesde seizoen Gort over de Grens

In het zesde seizoen van Gort over de Grens ontdekt Ilja Gort de vele gezichten van Frankrijk. Zo reist hij af naar het de Zuid-Franse Camargue en dompelt zich onder in het ruige leven van wilde paarden, cowgirls en zwarte stieren. In de Languedoc duikt hij in het rijke verleden van de Romeinen en vertelt meer over hun immense bouwwerken. Ook reist. Ilja Gort door het woeste niemandsland van de Auvergne en gaat op zoek naar de markante figuren die daar wonen. Voor een stuk hele lekkere kaas beklimt hij zelfs de hoogste vulkaan van het centraal massief. In de Provence rijdt hij door de bloeiende lavendelvelden en doet op zijn eigen manier een poging het karakter van Vincent van Gogh te doorgronden.

Wist je dat Ilja Gort al tal van boeken heeft geschreven? Wat denk je van een wijnsurvivalgids voor bierdrinkers. Maar hij schrijft ook romans en kookboeken. Hier ontdek je de boeken van Ilja Gort.

Wijnen

Een wijnboer die in Frankrijk rondreist gaat natuurlijk ook op zoek naar de diverse bijzondere smaken van wijn. Ilja bezoekt de streek Bourgogne waar hij de mooiste wijnen van de ‘Gouden Kust’ zich laat inschenken. In de Dordogne drinkt hij de dikste wijn die wordt gemaakt en gaat aan tafel met een truffelvarken van 200 kilo om samen te lunchen.
Eten, wijn, cultuur en sterke verhalen staan ook in het zesde seizoen van Gort over de Grens weer centraal. Op een manier zoals alleen Ilja Gort dat kan.

Foto: Caroline d’Hollosy

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

7 januari 2022 /