Thomas Vanderveken in OnderOns met deze internationale gasten

Thomas Vanderveken gaat in OnderOns in gesprek met internationale gasten als Hanya Yanagihara, Suzanne Vega, Rem Koolhaas en Yotam Ottolenghi en Noor Murad. De afleveringen van een half uurtje zijn al op VRT MAX te kijken en komen iedere zaterdag rond 22.00 uur op tv. Hier lees je er alles over.

OnderOns 

In OnderOns ontmoet Thomas Vanderveken (die je kent van Alleen Elvis Blijft Bestaan en Een nacht in het museum) boeiende internationale persoonlijkheden uit diverse vakgebieden voor een intiem gesprek. In een eenvoudige setting en wisselend decor, en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid peilt Thomas Vanderveken naar wat zijn gesprekspartners doen, wat hen bezighoudt en hoe zij kijken naar deze woelige tijden. Zo biedt hij zijn praatgasten een forum en laat hij de kijkers met hen kennismaken. 

OnderOns gasten

Wie de OnderOns gasten van Thomas Vanderveken zijn? Denk aan gastronomie-auteurs Yotam Ottolenghi en Noor Murad. Maar ook Hanya Yanagihara, de Amerikaanse successchrijfster met Japans-Koreaanse roots, singer-songwriter Suzanne Vega, fotograaf Anton Corbijn en architect Rem Koolhaas. Ontdek hieronder meer over de aflevering en OnderOns gasten.

OnderOns kijken

Wil je alvast alle afleveringen via VRT MAX kijken én woon je buiten België? Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Anders krijg je namelijk de melding ‘om deze video te bekijken moet je in België wonen’. De afleveringen zijn daarnaast iedere zaterdag rond 22.00 uur bij Canvas te kijken.

Hanya Yanagihara

De eerste in de rij is Hanya Yanagihara, de Amerikaanse successchrijfster met Japans-Koreaanse roots. Ze werd bekend met haar miljoenenbestseller ‘Een klein leven’ en was in België om haar nieuwe boek ‘Naar het paradijs’ voor te stellen. Thomas Vanderveken ontvangt Hanya Yanagihara bij Passa Porta in Brussel.

Suzanne Vega

Thomas Vanderveken ontmoet Suzanne Vega tijdens haar Europese tournee, in Muziekgebouw Eindhoven. Ze praat honderduit over haar muziek, over gender en vrouw-zijn, haar moeilijke jeugd, haar inspiratiebron Lou Reed, de volgens haar rampzalige politiek in Amerika. En als ze ’t heeft over hoe ze connecteert met de wereld en haar publiek krijgt de presentator er zelfs live stukjes uit Tom’s Diner bovenop.

Rem Koolhaas

Thomas Vanderveken ontmoet Rem Koolhaas in de hoofdzetel van het Office for Metropolitan Architecture (OMA) in Rotterdam. Over zijn werk in China zegt hij dat hij vooral bruggen wil slaan, zonder te oordelen. Ze hebben het ook over zijn recente focus op het platteland, gekoppeld aan de klimaatcrisis. En Rem Koolhaas aarzelt niet om politici te wijzen op hun verantwoordelijkheid, nu mensen geen betaalbare woning meer vinden. 

Yotam Ottolenghi en Noor Murad

Thomas Vanderveken ontmoet Yotam Ottolenghi en Noor Murad in Antwerpen. Yotam Ottolenghi heeft restaurants en delicatessenzaken en verkocht al meer dan vier miljoen boeken. Noor Murad is het hoofd van zijn testkeuken. Ze praten honderduit over hun multiculturele keuken en hoe die mensen kan verenigen. Waarom ze altijd al het beste uit groenten wilden halen. En waarom er voor hen eigenlijk geen kookregels zijn. Op ééntje na misschien, waarover de chefs en Thomas Vanderveken het roerend eens werden: als het over kinderen en eten gaat, winnen kinderen altijd! De presentator liet ze voor de gelegenheid trouwens zijn homemade and children’s proof wortelstoemp-met-worst proeven. Het gerecht werd gesmaakt en kreeg prompt een Ottolenghificering van de meesters zelve!

Anton Corbijn

Over de aflevering met fotograaf Anton Corbijn kunnen we nog niets vinden; die staat ook niet bij de interviews op VRT MAX. Aangezien de aflevering op Canvas een week later dan gepland start, zou die uitzending zo maar eens niet door kunnen gaan. We houden je op de hoogte.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 januari 2023 /