Gratis WK Darts 2023 kijken in België en Nederland

Wil jij het WK Darts 2023 kijken? Dat kan in België op VTM en in Nederland via ViaPlay. Die laatste is natuurlijk een abonnementsdienst (die je kent van onder andere de Formule 1), dus je bent misschien op zoek naar een gratis mogelijkheid om de PDC World Championship 2023 te volgen. Dat kan namelijk over de grens bij de ‘buren’ van VTM. Hoe je dat doet, leg ik uit in dit artikel over gratis het WK Darts 2023 kijken. Michael van Gerwen (NL) staat in de finale, nadat hij in de halve finale Dimitri Van den Bergh (BE) versloeg.

Gratis WK Darts 2023 kijken

Nederlandse fans van darten zaten jarenlang aan de buis gekluisterd om het PDC World Championship te volgen via RTL7. Helaas heeft de darts zender in Nederland de rechten niet meer om de wedstrijden van het WK Darts 2023 uit te zenden; dat deden ze vorig jaar voor het laatst. De rechten liggen nu bij ViaPlay waar je de wedstrijden nu kunt volgen. Heb je nu geen zin om te betalen om darten te kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding en kijk over de grens.

Gratis PDC World Championship kijken

Zo hoeft er helemaal geen taalbarrière te zijn om gratis PDC World Championship 2023 te kijken. Alle wedstrijden worden namelijk ook bij VTM uitgezonden. Deze commerciële Vlaamse tv-zender kun je in Nederland kijken via de VTM Go-website. Ze hebben ook een VTM GO-app. Als je die al eens eerder hebt gedownload kun je ‘m zo gebruiken. Anders kan het wat lastiger zijn om via de app VTM GO in Nederland te kijken. De PDC World Championship Darts 2023 wordt ook uitgezonden via het Duitse Sport1.de. Als je een VPN Verbinding hebt, waarbij je de server op Duitsland zet, kun je dus ook daar kijken. Maar wij kiezen zelf voor VTM.

WK Darts 2023 kijken bij VTM (ook in Nederland)

De wedstrijden van het WK Darts 2023 zijn bij VTM te kijken op kanaal VTM 2 en VTM GO. Rudy Lanssens, Matthias De Vlieger, Erik Clarys en Brian Raman zijn bij VTM 2 de commentatoren van dienst. Onderaan dit artikel delen we het speelschema / uitzendschema, zodat je geen wedstrijd mist. VTM2 kijk je in Nederland via de VTM GO-website (of de app als je die al hebt). Geeft-ie aan dat je niet mag kijken uit Nederland, zorg dan voor een VPN Verbinding en zet de server op België. Als je dan de site of app opent, kun je het WK Darts 2023 gratis kijken zonder dat je een abonnement op Viaplay nodig hebt.

Wist je dit al? Gratis Formule 1 kijken met VPN Verbinding ook mogelijk is.

Belgische Darters op PDC World Championship

Dimitri ‘Dancing Dimi’ Van den Bergh (PDC 15), Kim ‘The Hurricane’ Huybrechts (PDC 31) en Mike ‘The Real Deal’ De Decker (PDC 57) verdedigen de Belgische eer op het WK Darts 2023. Samen met 93 andere darters zakken onze drie landgenoten af naar het iconische Alexandria Palace in  Londen. Daar strijden ze voor de wereldtitel én een deel van de prijzenpot. Die bedraagt maar liefst zo’n 3 miljoen euro, waarvan een kleine 600.000 euro voor de winnaar gereserveerd is. Het is daarmee de grootste prijzenpot van alle darttoernooien ter wereld. Mike De Decker verloor zijn wedstrijd in de tweede ronde; Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts gaan na de kerstdagen voor de winst in de derde ronde. Beiden wonnen hun partij. In de achtste finale streden Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts tegen elkaar. De winst ging naar Dimitri Van den Bergh die geschiedenis schreef, maar in de halve finale sneuvelde tegen Michael van Gerwen.

Nederlanders op PDC World Championship

Ben jij benieuwd welke Nederlandse darters er in actie komen op het WK 2023? De Nederlanders op het PDC World Championship zijn Jermaine Wattimena, Danny Jansen, Niels Zonneveld, Geert Nentjes, Danny van Trijp, Jimmy Hendriks, Raymond van Barneveld, Marijn Kleermaker, Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Danny Noppert. Daar zitten waarschijnlijk een hoop namen bij van Nederlandse darters die je op dit moment nog niet kent, maar wie weet gaan ze voor een verrassing zorgen op het WK. En anders hebben we natuurlijk altijd onze toppers als Michael van Gerwen (die de wereldtitel al drie keer eerder won), Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Vincent van der Voort.

In de derde ronde – die na de kerstdagen wordt gespeeld – doen nog vijf Nederlanders mee: Danny Noppert, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort. Danny Noppert, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort verloren hun partij. Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode wonnen en spelen nu in de achtste finale tegen elkaar, waarbij de winst naar Van Gerwen ging. Ook zijn volgende wedstrijd won Michael van Gerwen, waardoor hij in de halve finale nu tegenover Dimitri Van den Bergh staat. Die wedstrijd won hij eenvoudig. Hij speelt op dinsdag 3 januari dus de finale. Ontdek hoe je de finale wedstrijd van Michael van Gerwen op het WK Darts 2023 gratis kunt kijken.

Speelschema WK Darts 2023

Eerste en tweede ronde: 

 • Donderdag 15 december, vanaf 20.00 uur (met Jermaine Wattimena)
 • Vrijdag 16 december, vanaf 13.30 uur (met Kim Huybrechts) en vanaf 20.00 uur
 • Zaterdag 17 december, vanaf 12.00 uur en vanaf 21.00 uur (met Dimitri Van den Bergh) 
 • Zondag 18 december, vanaf 12.00 uur en vanaf 21.00 uur (met Mike De Decker) 
 • Maandag 19 december, vanaf 13.30 uur (met Danny Jansen en Niels Zonneveld) en vanaf 20.00 uur (met Geert Nentjes en Danny van Trijp)
 • Dinsdag 20 december, vanaf 20.00 uur (met Jimmy Hendriks en Raymond van Barneveld)
 • Woensdag 21 december, vanaf 13.30 uur (met Martijn Kleermaker) en vanaf 20.00 uur (met Michael van Gerwen)
 • Donderdag 22 december, vanaf 13.30 uur (met Dirk van Duijvenbode) en vanaf 20.00 uur (met Vincent van der Voort)
 • Vrijdag 23 december, vanaf 13.30 uur en vanaf 20.00 uur (met Danny Noppert)

Derde ronde: 

 • Dinsdag 27 december vanaf 13u30 (met Dimitri Van den Bergh) en vanaf 20u00 (met Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts)
 • Woensdag 28 december Vanaf 13u30 (met Danny Noppert) en vanaf 20u00 (met Michael van Gerwen)
 • Donderdag 29 december vanaf 13u30 (met Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort ’s avonds)

Achtste finales: 

 • Donderdag 29 december vanaf 20u00
 • Vrijdag 30 december vanaf 13u30 (met Dimitri Van den Bergh vs Kim Huybrechts) en vanaf 20u00 (met Michael van Gerwen vs. Dirk van Duijvenbode)

Kwartfinales: zondag 1 januari vanaf 13u30 (Dimitri Van den Bergh) en vanaf 20u30 (Michael van Gerwen)

Halve finales: maandag 2 januari vanaf 20u30 met Michael van Gerwen vs. Dimitri Van den Bergh

Finale: dinsdag 3 januari vanaf 21u00  met Michael van Gerwen vs. Michael Smith. Van Gerwen staat voor de zesde keer in de WK-finale en maakt een grote kans op de wereldtitel.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 januari 2023 /