Joanna Lumley: Greatest Cities of the World kijken

Je kunt bij MAX op NPO2 deze week – van maandag 2 januari tot en met woensdag 4 januari om 20.30 uur – kijken naar Joanna Lumley: Greatest Cities of the World. Ze bezoekt in deze reeks de wereldsteden Parijs, Rome en Berlijn. Ontdek er hier alles over.

Joanna Lumley: Greatest Cities of the World doet me ook denken aan Reizen Waes Wereldsteden van Tom Waes (die op dit moment op tv is met Het verhaal van Vlaanderen).

Joanna Lumley: Greatest Cities of the World kijken

In de nieuwe serie Joanna Lumley: Greatest Cities of the World reist de presentatrice naar drie wereldsteden. In Rome opent ze de Sixtijnse Kapel en ontmoet ze filmster Gina Lollobrigida. Berlijn ontdekt ze met een vrouwelijke motorclub en ze begeeft ze zich in het nachtleven. In Parijs krijgt ze een rondleiding door de Notre Dame en ze bezoekt de Moulin Rouge. Eerder zag je haar al bij MAX met Joanna Lumley’s Britain.

Parijs

Joanna Lumley is in Parijs en ze begint haar bezoek in een luchtballon, waarna ze een kijkje neemt in de Notre Dame. Na de verwoestende brand is de kathedraal ontoegankelijk voor het publiek, maar Joanna mag naar binnen met architect Phillipe Villeneuve. Hierna is het tijd voor vintage haute couture in de befaamde boetiek van Didier Ludot. Gekleed in Chanel ontmoet Joanna vervolgens socialite Daphne Guiness in een van de toprestaurants van de stad. Het bezoek aan Parijs wordt afgesloten met een kijkje achter de schermen van de Moulin Rouge.

Aflevering 1: Parijs – maandag 2 januari om 20.30 uur bij MAX op NPO 2

Rome

Joanna Lumley reist naar Rome en bezoekt Het Pantheon en de Trevi-fontein. Hierna heeft ze een afspraak met een van de meest notoire paparazzi uit de tijd dat Hollywoodsterren Rome onveilig maakten. Hij vertelt over zijn ontmoetingen met Elizabeth Taylor, Sophia Loren en een ruzie met Mick Jagger. De volgende ochtend mag Joanna de Sixtijnse Kapel openen. Hierna bezoekt Joanna de plek waar Julius Caesar werd vermoord en ziet ze de prachtigste sieraden bij de wereldberoemde juwelier Bulgari. Joanna sluit haar bezoek aan Rome af met met een ontmoeting met de legendarische Italiaanse filmster Gina Lollobrigida.

Aflevering 2: Rome – dinsdag 3 januari om 20.30 uur bij MAX op NPO 2

Berlijn

Het bezoek aan Berlijn begint op het Lichtfestival, een evenement waarbij de belangrijkste gebouwen in Berlijn via projecties worden getransformeerd. Joanna gaat vervolgens op stap met een volledig vrouwelijke motorclub en bezoekt de bijzondere hoedenwinkel Frau Hat. s’ Avonds stort Joanna zich in het befaamde Berlijnse nachtleven en is getuige van een vogueing wedstijd in de populaire queer club SchwuZ. De dag erna wandelt ze met een fotograaf door Oost-Berlijn en ontmoet ze een overlever van de Holocaust. Afsluitend heeft Joanna een ontmoeting met de medewerkers van The Open Kitchen, die diners organiseren voor bewoners én vluchtelingen.

Aflevering 3: Berlijn – woensdag 4 januari om 20.30 uur bij MAX op NPO 2

Joanna Lumley: Greatest Cities of the World kijken

Je kunt deze week bij MAX kijken naar Joanna Lumley: Greatest Cities of the World. De afleveringen zijn daarnaast terug te kijken op NPO Plus en NPO Start.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2023 /