The Cats nog één keer samen, een eerbetoon én concert kijken

The Cats waren een van de meest succesvolle Nederlandse bands in de jaren zeventig. Wie kent hun hits als One ay wind, Lea en Where have I been wrong niet? Vandaag – op zondag 1 januari – wordt deze band geëerd op verschillende manieren. In The Cats nog één keer samen worden herinneringen opgehaald. En je kunt kijken naar het concert ter ere van het 20-jarig jubileum van de Tribute to The Cats Band. Dit alles is te zien bij MAX. Lees er meer over.

The Cats nog één keer samen

De vier nog levende bandleden zijn tussen de 70 en 80 jaar oud en wonen nog altijd in Volendam. Speciaal voor het programma The Cats nog één keer samen, een eerbetoon hebben alle bandleden tijd gemaakt voor deze bijzondere bijeenkomst: een unieke, éénmalige reünie. In dit eerbetoon speelt de muziek van de band de hoofdrol. Jan Slagter haalt met leadzanger Piet Veerman, bassist Arnold Mühren, gitarist Jaap Schilder en gitarist Piet Keizer herinneringen op aan de succestijd, de druk en de lol die de band in hun hoogtijdagen beleefden.

The Cats

The Cats waren de grondleggers van de palingsound en hebben daarmee een weg geplaveid voor alle volgende popmuzikanten uit Volendam. Ze verkochten meer dan 13 miljoen platen, cassettebandjes en cd’s en waren groot in binnen- en buitenland. In Indonesië hadden ze een sterrenstatus vergelijkbaar met de hysterie rond de Beatles. De band noteerde maar liefst zesendertig Top 40-hits, waarvan vijf nummer-1-noteringen. Tussen alle optredens door moesten er hits geschreven worden: de druk was groot en dat had gevolgen voor de bandleden. The Cats waren de eerste Volendamse band die zó beroemd werd, niemand had ervaring met dit soort succes.

Tribute to The Cats Band Jubileumconcert

The Cats mogen dan al sinds 1985 uit elkaar zijn, hun muziek leeft nog voort. Niet alleen op de radio, maar ook op het podium dankzij de populaire Tribute to The Cats Band. De tribute band ontfermt zich al sinds 2002 over de rijke muzikale nalatenschap van The Cats. Met een kenmerkende meerstemmige samenzang zorgt de coverband ervoor dat fans van The Cats weer even ‘in de ban van’ raken. Op 24 juni 2022 vierde de Tribute to The Cats Band zijn twintigjarig jubileum met een speciaal concert in hartje Volendam. Tijdens het concert waren er gastoptredens van Jan Keizer en Jan Dulles. Omroep MAX heeft dit spektakel vastgelegd.

The Cats (concert) kijken

Tribute to The Cats Band Jubileumconcert is op 1 januari 2023 om 17.10 uur bij MAX op NPO 2 te kijken. The Cats nog één keer samen, een eerbetoon kijk je op 1 januari 2023 om 21.50 uur op NPO2. Je kunt zowel het eerbetoon als het concert van The Cats tributeband terug kijken op NPO Plus en NPO Start. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land naar NPO Start kijken. Een andere aanrader om dan te kijken, is het afscheidsconcert van Rob de Nijs.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2023 /