Nieuwjaarsconcert Nederlands Blazers Ensemble 2023

Op Nieuwjaarsdag blaast het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) het publiek in het Concertgebouw in Amsterdam traditiegetrouw feestelijk en vol verrassing, verrukking en ontroering het nieuwe jaar in. Je kunt dit concert om 18.45 uur kijken bij BNNVARA op NPO2.

Nieuwjaarsconcert Nederlands Blazers Ensemble 2023

Het thema van het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble is in 2023 Smartlappen. Binnen het thema Smartlap nemen de Blazers je mee in een prikkelende, ontroerende en verrassende voorstelling. Van Bach tot Tante Leen en van de Amsterdamse kroeg tot het temperamentvolle Napels.

Gasten nieuwjaarsconcert NBE

Samen met gasten uit verschillende theaterdisciplines en culturen brengt het Nederlands Blazers Ensemble aan het begin van 2023 een bijzondere kijk- en luisterbeleving, vol verbroedering, hoop, troost en inspiratie. Welke gasten we kunnen verwachten? We lezen op de site dat in 2023 Consensus Vocalis, TARAB Choir, Mariana Sadovska, David Kitoyan, Daantje Lurks en Floortje Dessing gasten van het NBE zijn.

Jonge componisten

Naast de Blazers staan ook weer de composities van jonge winnaars van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert centraal. Deze wedstrijd voor jongeren tot en met 18 jaar biedt de componisten de kans om hun eigen compositie uit te voeren samen met de musici van het NBE. In 2023 zien we Linde Geboers, Laimis Jofre & Job Reijnhart en Lucas Bakker.

Nieuwjaarsconcert Nederlands Blazers Ensemble kijken

Het Nieuwjaarsconcert Nederlands Blazers Ensemble 2023 is te kijken om 18.45 uur bij BNNVARA op NPO2. Je kunt dit concert ook terug kijken via NPO Plus en NPO Start. Hier vind je al nieuwjaarsconcerten vanaf 2013. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land naar NPO Start kijken.

Dit schreven we eerder over het NBE:

Foto: Peter Lodder
 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2023 /