Nederlands Blazers Ensemble: 50ste Nieuwjaarsconcert te kijken op tv

Het Nederlands Blazers Ensemble speelt vandaag – op 1 januari – traditiegetrouw haar Nieuwjaarconcert in het Concertgebouw van Amsterdam. Dat doen ze dit jaar voor de vijftigste keer. Jij kunt deze show kijken (op zaterdag 1 januari 2022) om 18.50 uur bij BNNVARA op NPO2. Emma Wortelboer leidt het programma in en luidt het ook weer uit. 

Vijftigste Nieuwjaarsconcert Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble speelt op 1 januari traditiegetrouw haar Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw van Amsterdam. En dit jaar zelfs voor de 50ste keer! Dit is ook het thema van dit jaar: 50 jaar Nieuwjaarsconcert. Vanwege de geldende RIVM-maatregelen kan het trouwe publiek zich niet verzamelen in het Concertgebouw. Maar dit mag de pret niet drukken. Want ook daarvoor heeft het NBE een alternatief bedacht. Dit jaar mag het publiek namelijk voor een deel bepalen wat er gespeeld wordt tijdens het concert. Zo werd Drowning by numbers uitgeroepen tot publieksfavoriet in ronde 1: De Klassiekers!

Nederlands Blazers Ensemble

Om dit gouden jubileumconcert extra luister bij te zetten, zijn op NBE.nl achttien video’s van absolute NBE-toppers uit Nieuwjaarsconcerten door de jaren heen te bekijken. Want wat hebben de ruim 20 topmusici de afgelopen jaren veel thema’s tot leven laten komen. Van Lang zullen we ronddraaien tot Roll over Beethoven. Wie denkt aan mannen in ongemakkelijke zwarte pakken en een Weense wals, kent de Nieuwjaarstraditie van het Nederlands Blazers Ensemble niet. Ik keek twee jaar geleden voor het eerst en ben fan!

Jongeren

Op Nieuwjaarsdag blazen de Blazers het publiek vol overgave, feestelijk, vol verrassing, verrukking en ontroering het nieuwe jaar in. Dit doen ze met jonge talenten en muzikanten uit dichtbije en verre streken. Ook dit jaar nodigen de Blazers jongeren tot en met 18 jaar uit om een stuk te schrijven met als thema Laat je horen. Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt. Rappers, violisten, blazers, drummers, toetsenisten, singer-songwriters: iedereen kan meedoen. De winnaars zijn Jet Alink (17) uit Bilthoven, Moïse en Cécile Vermeer (10 en 12) uit Rotterdam en Femke Schram (16) uit het Friese Balk.

Foto: Peter Lodder

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2022 /