Coen Verbraak documentaire over OLVG ziekenhuis Amsterdam

Coen Verbraak heeft voor BNNVARA de documentaire OLVG – Ziekenhuis met een hart gemaakt. Je kunt vanaf vanavond – maandag 19 december – dagelijks om 20.25 uur kijken naar deze vierdelige documentaire op NPO2.

OLVG ziekenhuis Amsterdam

Het is hét stadsziekenhuis van Amsterdam, waar alle culturen van de grote stad elkaar ontmoeten: het OLVG. Per jaar worden hier, verdeeld over twee vestigingen, meer dan 500.000 patiënten behandeld. De spoedeisende hulp van het OLVG behoort tot de grootste van Nederland. Net als de kraamafdeling, waar ieder jaar 5.000 baby’s worden geboren.

Documentaire OLVG Coen Verbraak

Twee jaar lang filmden de gelauwerde documentairemaker Coen Verbraak en zijn team in het OLVG ziekenhuis. Dat deden ze vóór en tijdens corona. Ze blijven in het voetspoor van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers om zo tot een bijzondere vierdelige documentaire te komen.

OLVG – Ziekenhuis met een hart

Zwervers en drugsverslaafden, maar ook grachtengordel-elite en toeristen van overal ter wereld: in het OLVG komt de hele multiculturele samenleving van Amsterdam bij elkaar. Of zoals één van de OLVG-medewerkers het in de serie verwoordt: “Het is een geweldig stadsziekenhuis, middenin een bruisende stad, met een diversiteit die me elke dag weer verrast.”

Medewerkers OLVG in documentaire

Verpleegkundigen, chirurgen, een internist, een schoonmaker, een intensivist, een spoedeisende hulp-arts: Coen Verbraak volgt in de documentaire diverse OLVG-medewerkers tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Riccardo, Tiba, Saskia, Fosuaa, Michael, Meta en vele anderen tonen ons het wel en wee in hun ziekenhuis, het kloppend hart van de kleurrijke stad. 

Coen Verbraak

Coen Verbraak (Amsterdam, 1965) maakte voor de VARA en BNNVARA eerder televisiedocumentaires over onder andere Toon Hermans, Sonja Barend, Harry Mulisch en Adriaan van Dis. Ook maakte hij voor BNNVARA veelgeprezen documentaireseries als Onze Jongens op Java, Srebrenica – de machteloze missie van Dutchbat en Molukkers in Nederland. Daarnaast schreef hij verschillende boeken.

Documentaire OLVG – Ziekenhuis met een hart kijken

De documentaire OLVG – Ziekenhuis met een hart is te kijken om 20.25 uur op NPO2. De reeks telt vier afleveringen, die vanaf maandag 19 december dagelijks worden uitgezonden. De documentaire is ook terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. NPO Start kun je in het buitenland kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2022 /