Achter De Sterren van Hotel Botanic Sanctuary Antwerp op VTM2

Altijd al achter de schermen willen kijken bij Hotel Botanic Sanctuary Antwerp? Dat kan! In de realityreeks Achter De Sterren. Deze reeks van VTM2 kun je kijken op VTM Go (België) en Videoland (Nederland). Achter De Sterren geeft een unieke inkijk in het luxueuze vijfsterren superior hotel Botanic Sanctuary Antwerp. Het wordt ook wel één van de meest prestigieuze hotelopeningen van het decennium genoemd. Al tijdens de realisatie volgt VTM2 het team van hotel Botanic Sanctuary Antwerp.

Dit bericht verscheen voor het eerst online in mei 2022; op 13 december 2022 heeft het bericht een update gekregen. De reeks is namelijk nu ook op Videoland in Nederland te kijken.

Achter De Sterren bij Botanic Sanctuary Antwerp

Sterrenchefs achter het fornuis van vier gastronomische restaurants, een wellnesscomplex van drie verdiepingen en luxe suites van tot wel vijfduizend euro per nacht. Dat is Botanic Sanctuary Antwerp. Of liever, dat wordt Botanic Sanctuary Antwerp. In de eerste aflevering van Achter De Sterren op VTM 2 is er vooral nog veel stof, lawaai en… wateroverlast. En dat terwijl Wouter Van Tichelen chef-kok van dienst is tijdens een event dat al wordt gehost nog voor het hotel geopend is. Sterker nog: het is nu nog een bouwwerf.

Botanic Sanctuary Antwerp

Achter de Sterren van VTM2 geeft een exclusieve blik achter de schermen van één van de meest prestigieuze hotelopeningen van het decennium. In Antwerpen verrijst het vijfsterren superior hotel Botanic Sanctuary Antwerp, dat het meest exclusieve sterrenhotel van de Benelux moet worden. Met maar liefst 3 sterrenchefs onder hetzelfde dak, 1.000m2 aan wellnessruimte, 15 prachtige luxe suites en een adembenemende botanische tuin belooft Botanic Sanctuary Antwerp, lid van the Leading Hotels of the World, een oase van luxe, comfort en culinair genot voor de beau monde te worden.

Achter De Sterren kijken

Wil je Achter De Sterren bij superior hotel Botanic Sanctuary Antwerp kijken? De reeks werd iedere woensdag vanaf 11 mei uitgezonden op VTM2. Nu is hij terug te kijken via VTM Go in België en via Videoland in Nederland. Heb je geen abonnement op Videoland, maar wil je Achter De Sterren wel kijken? Dan kun je VTM GO in Nederland ook gebruiken. Lukt dit niet meteen, lees dan even de toelichting in het artikel waar ik hiervoor naar link.

Ontdek hieronder meer over de afleveringen van Achter De Sterren bij de Botanic Sanctuary Antwerp. (Dit is gepubliceerd toen de afleveringen op VTM2 te kijken waren).

Vijftiende eeuws klooster

Maar voor de eerste gasten zich kunnen onderdompelen in pure verwennerij is er nog flink wat werk aan de winkel. Het voormalige 15de eeuwse klooster is aan een stevige totaalrenovatie toe. De organisatie van het hotel moet piekfijn op punt worden gesteld. De kijker mag alles vanop de eerste rij volgen. Van de opbouw tot het testdraaien en de eerste shifts. Zo leer je als kijker de topprofessionals kennen die dit unieke project mogelijk maken.

Marc Alofs

Marc Alofs, directeur van Botanic Sanctuary Antwerp, vertelt in Achter De Sterren. “Wat hier nu gebeurt, dat zie je maar eens om de 20 jaar in de Benelux. Het programma mag dan ook alles volgen, ook wat misloopt. Want als er iets misloopt, dan zullen wij tonen hoe wij elk probleem oplossen. We zijn er helemaal klaar voor.”

Medewerkers Botanic Sanctuary Antwerp

Van de gedreven vakmensen die de gigantische bouwwerf tegen de klok tot een superieur hotel omtoveren, tot head of sales Sandrine en receptionisten Joke, Nic en Eliot. Van sterrenchefs Wouter Van Tichelen en Gert De Mangeleer die hun eigen restaurant in het hotel openen, tot directeur Marc Alofs en zijn vrouw en maître de maison Stéphanie Stulens, die tot de crème de la crème van de hospitality sector behoren. De straffe medewerkers van Botanic Sanctuary Antwerp stomen het hotel in een race tegen de klok klaar voor een opening met veel grandeur en loodsen de kijker binnen in de intrigerende wereld van een luxehotel. 

Kleinste details

In Achter De Sterren ontdekken de kijkers ook dat buitengewone luxe bij de Botanic Sanctuary Antwerp in de kleinste details zit. Van bronzen schroeven tot kledingaccessoires van het exclusieve modehuis Natan. Zelfs de muren ademen luxe: de wijnbar krijgt een kleurtje in een wel heel uitzonderlijke verf van een goed wijnjaar. Maar de werken in en rond het hotel verlopen moeizaam… Dat zorgt voor stress bij het personeel en flinke kopzorgen bij directeur Marc Alofs. De geplande openingsdatum komt dan ook steeds meer in het gedrang. Gaan ze het redden? We volgen het iedere woensdagavond op VTM2 in Achter De Sterren.

Restaurant Hertog Jan

Restaurant Hertog Jan in de botanic Sanctuary Antwerp – van chef-kok Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens – is maandag 23 mei- één klap met maar liefst twee Michelinsterren bekroond. In de aflevering van woensdag 25 mei van Achter De Sterren ontdek je hoe het culinaire topduo hun sterrenzaak van weleer nieuwe leven inblies in de Botanic Sanctuary Antwerp. In 2018 trokken Gert en Joachim namelijk de stekker uit hun bloeiende zaak. Het nieuws sloeg toen in als een culinaire bom. In Achter De Sterren blikken ze openhartig op de sluiting terug.

Hertog Jan in Botanic Sanctuary Antwerp

Nu herrijst Hertog Jan op de adembenemende site van Botanic Sanctuary Antwerp, zij het in een volledig nieuw jasje. Terwijl Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hun eerste gasten in de nieuwe gastronomische zaak ontvangen, verwelkomt het hotel de eerste proefslapers. Zij worden getrakteerd op… een koude douche en koude wafels bij het ontbijt. Niet meteen ‘five star superior’…

Whisky Club

In de aflevering van woensdag 1 mei maken we kennis met de exclusieve whisky club van Botanic Sanctuary Antwerp. Daar moet op geklonken worden met een goede fles van een goed jaar. En dat nemen ze bij Botanic Sanctuary wel heel serieus… De eerste gasten proeven de langst gerijpte whisky ooit – de whisky ging in 1940 in het vat. Prijskaartje? Maar liefst 115.000 euro voor een fles. Dat komt neer op een slordige 8800 euro per glas of 7 euro per druppel. Schol!

Bekende gasten

Luc Appermont en Bart Kaëll klinken in de Botanic Sanctuary Antwerp met een lekkere cocktail op de liefde. Ze vieren Valentijnsdag in de prachtige bar van het hotel. Luc Appermont heeft wel wat problemen met de bijzondere menukaart en zijn gewaagde bestelling doet de wenkbrauwen bij manlief Bart Kaëll fronsen… We zien het in Achter De Sterren van 8 juni. En zij zijn natuurlijk niet de enige bekende gasten, die graag naar de Botanic Sanctuary Antwerp komen.

Sterrenrestaurants in Botanic Sanctuary Antwerp

Sterrenregen in de aflevering van woensdag 15 juni van Achter De Sterren. Maar liefst twee restaurants gelegen op de site van Botanic Sanctuary Antwerp sleepten onlangs Michelinsterren in de wacht: Fine Fleur haalde een ster binnen en Hertog Jan kreeg in één klap maar liefst twee sterren toebedeeld. Tijdens de uitreiking was het nagelbijten voor de medewerkers van Botanic Sanctuary Antwerp, die door een rollercoaster van emoties gingen. In Achter De Sterren ontdekt de kijker hoe zij de zenuwslopende uitreiking beleefden. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 december 2022 /