Gratis Formule 1 mét Max Verstappen kijken: mijn tips!

Update nieuw artikel: Formule 1 2023 kijken (met weer tips om de F1 gratis te volgen).

Wil je via een VPN kijken, dan heeft VPN Nederland nu een voordelige optie. Je kijkt 3 maanden helemaal gratis en vervolgens krijg je ook nog eens 80% korting. Dat betekent dat je de eerste 15 maanden maar 23,88 euro in totaal betaald. Klik op de volgende link als je voordelig, overal F1 streamen wil.

Wil je gratis naar de Formule 1 races mét wereldkampioen Max Verstappen kijken, zoals de laatste race van dit seizoen: de Grand Prix (GP) van Abu Dhabi op zondag 20 november op circuit Yas Marina. Dat kan! Ik deel mijn tips, zodat je geen dure abonnementen nodig hebt om de F1 te volgen. Nu Max Verstappen het zo lekker doet in de Formule 1 is het tenslotte wel zo leuk om er ook wat van te kunnen zien. Ontdek hoe je gratis Formule 1 kunt kijken, zowel in Nederland als in België.

Max Verstappen wereldkampioen

Max Verstappen is tijdens de Grand Prix van Japan op het circuit van Suzuka wereldkampioen geworden. Maar ook tijdens de GP van Abu Dhabi staat er in de F1 nog wat op het spel voor de coureur. Max Verstappen kan zijn record van de meeste F1 overwinningen in één jaar scherper zetten. Hij heeft Michael Schumacher en Sebastian Vettel al achter zich gelaten. Gaat het Max Verstappen lukken; jij kunt gratis naar de F1 kijken dit weekend

Start tijden Max Verstappen in GP van Abu Dhabi

Let op: dit zijn de Nederlandse tijden.

  • vrijdag 18 november 11.00 uur: Eerste vrije training Formule 1
  • vrijdag 18 november 14.00 uur: Tweede vrije training Formule 1
  • zaterdag 19 november 11.30 uur: Derde vrije training Formule 1
  • zaterdag 19 november 15.00 uur: Kwalificatie GP Abu Dhabi
  • zondag 20 november 14.00 uur: F1 race in GP Abu Dhabi op Circuit Yas Marina

Gratis Formule 1 kijken

Gratis Formule 1 kijken, kan in Nederland en België bijvoorbeeld via hesgoal.com. Je krijgt dan op het moment van de race de stream van ViaPlay te zien. Zo kijk je dus F1 gratis mét Nederlands commentaar. Maar de sportwebsite Hesgoal biedt ook livestreams van F2 en andere sporten zoals voetbal, wielrennen en tennis. Nadeel van Gratis Formule 1 kijken via Hesgoal.com vind ik het feit dat je via een verkeerde klik zo op één of andere ranzige site uitkomt… Vandaar dat ik er voor kies om deze site eigenlijk altijd via laptop of pc te openen; dan zie ik iets beter waar ik klik dan op mijn smartphone. Maar ook als je gratis f1 wil kijken via je smartphone, dan kan dit wel via Hesgoal.

Gratis F1 kijken

Als je Formule 1 races in Nederland wil kijken zonder dat je je daar zorgen over hoeft te maken, heb je drie mogelijkheden. Je kunt kiezen voor ViaPlay, F1 TV of kijken via een VPN Verbinding. Bij die laatste kun je kiezen voor een gratis VPN Verbinding in combinatie met een gratis buitenlandse zender die de race aanbieden. Zelf maak ik gebruik van een zeer betaalbare VPN (die nog steeds vele malen goedkoper is dan een abonnement om Formule 1 te kijken). Bij die gratis providers weet je toch niet zo goed wat ze met je gegevens doen. En ja, ik wil dan wel gratis formule 1 kijken, maar dat doe ik het liefst wel op een veilige manier.

Prijs VPN, F1 TV en ViaPlay

Even ter vergelijking de prijs op een rijtje gezet van ViaPlay, F1 tv en een betaalbare VPN verbinding (dit zijn partijen waar ik zelf ervaring mee hebt, maar er zijn natuurlijk nog veel meer aanbieders). Daarnaast geef ik ook meer uitleg over wat de verschillende aanbieders te bieden hebben. Want dat is in sommige gevallen meer dan alleen F1 en Max Verstappen kijken.

Formule 1 kijken met VPN Verbinding

Kies je voor Formule 1 (gratis) kijken via een VPN Verbinding, dan kun je gebruik maken van verschillende streams uit diverse landen. De F1 races kijk je op die sites gratis, maar ik zou zelf wel voor een betaalde VPN verbinding kiezen. Zo heb ik zelf VPN Nederland, maar je kunt ook kiezen voor NordVPN. Op dit moment betaal je voor één jaar bij VPN Nederland 2,99 euro per maand. NordVPN heeft op dit moment zelfs een tijdelijk aanbod van 2,88 euro per maand + vier maanden gratis, maar dit is wel bij een 2 jarig abonnement. Ik gebruik mijn VPN Verbinding ook om GoPlay, VRT NU en de BBC iPlayer te kijken.

Vanuit Nederland naar GoPlay, VRT NU en VTM Go kijken.

Gratis Max Verstappen kijken

Wil je de verrichtingen van Max Verstappen in de F1 gratis kijken, dan heb je met een VPN Verbinding verschillende mogelijkheden. Je kunt hiermee namelijk de regioblokkade voorkomen en zo kijken naar bijvoorbeeld Servus TV en ORF 1. Deze zenders zijn eigendom van Red Bull, waardoor ze gratis te kijken zijn als je een Oostenrijkse server instelt. Vooral handig als je een woordje Duits spreekt of je laat het geluid verder uit. Als je je server op Luxemburg zet kun je bijvoorbeeld kijken via RTL Zwee.

Formule 1 kijken België

En laten we ook de RTBF niet vergeten, waardoor je Formule 1 kunt kijken in België. Kun je goed Frans zet dan een Belgische server op en ga naar de website van RTBF om zo de verrichtingen van Max Verstappen te kijken. Ben je klant van Telenet TV, dan is dit de plek voor Formule 1 kijken België. Via Play Sports Open wordt een selectie aangeboden van sportwedstrijden, waaronder uit de Formule 1. Wil je niks missen van de F1 dan is een abonnement op Play Sports nodig. Maar dit is geen gratis optie… Belgische kijkers zou ik aanraden – mits ze goed Frans kunnen of het F1 commentaar niet zo belangrijk vinden – gewoon naar RTBF te kijken.

En nog even door naar de andere betaalde mogelijkheden om de F1 te volgen vanuit Nederland en België.

F1 TV

F1 TV heeft twee mogelijkheden in Nederland en België. Je kunt kiezen voor een abonnement van 64,99 euro per jaar, waarbij je kunt kijken naar de livestream van elke sessie op de baan van alle GP’s. Je hebt toegang tot alle onboard-camera’s en boardradio en er is een livestream van de F2, F3 en Porsche Supercup. Hoef je niet per se live te kijken, dan zou je voor 26,99 euro per jaar ook kunnen kiezen voor de herhalingen. Bij beide abonnementen kun je ook naar documentaires en historische races kijken.

ViaPlay

ViaPlay kost 13,99 euro per maand. Daarbij kun je naast Formule 1 ook Bundesliga en Premier League kijken, net als diverse series, films en kinderprogramma’s.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 november 2022 /