Pech onderweg seizoen 2: op weg met wegenwachters

Wist je dat Pech onderweg seizoen 2 weer iedere maandag om 21.45 uur op VTM2 te kijken is? Een klapband, motorpech of een lege accu; het komt allemaal voorbij in de afleveringen van de realityreeks waarbij Vlaamse wegenwachters op de voet worden gevolgd.

Pech onderweg

De realityserie Pech onderweg van VTM2 was voor het eerst in Vlaanderen op tv in het najaar van 2021. Dit schreven we destijds over Pech onderweg seizoen 1. “Dagelijks belanden heel wat chauffeurs in vervelende situaties on the road. Ze zijn gestrand met een klapband, motorpech of een platte batterij: de wegenwacht to the rescue! VTM 2-kijkers gaan vanaf nu mee op pad. In Pech Onderweg helpen dertien wegenwachters automobilisten uit de nood. Het zijn telkens avonturen vol technische uitdagingen en boeiende ontmoetingen. En sommige situaties nemen al snel een spannende wending…”

Pech onderweg seizoen 2

En nu kun je – sinds maandag 17 oktober 2022 – dus kijken naar het tweede seizoen van Pech Onderweg. Pech onderweg seizoen 2 is iedere maandag om 21.45 uur te kijken bij VTM2 en VTM Go. Via VTM GO kun je de reeks ook vanuit Nederland terugkijken; geeft-ie aan dat dit niet mogelijk is, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Wegenwachter Alain

In de eerste aflevering zijn de spots gericht op wegenwachter Alain uit Koksijde, die al 27 jaar vol passie zijn job uitoefent. Zijn naam heeft hij niet gestolen. Heb je autopech aan de kust? Dan staat Alain met de ‘A’ van ‘Altijd aan zee’ paraat om te helpen. Dat hij zijn job nog niet beu is, heeft misschien te maken met zijn dagelijkse, heerlijke lunchpauze op het strand.

Ook een aanrader: Geluk bij een ongeluk.

Wegenwachter Gino

Aan de andere kant van het land zien we de Leuvense wegenwachter Gino in Pech Onderweg seizoen 2. Hij heeft roots in het Pajottenland. “Als die van de kust bellen, versta ik er nul de botten van”, lacht hij. Gino wordt opgeroepen voor een auto die stilstaat op de parking van Pukkelpop. De festivalganger vertelt hoe hij 11 jaar geleden een jongen heeft gered tijdens de zware Pukkelpopstorm. “Het toeval wil dat ik hem gisteren gezien heb in een rolstoel”, klinkt het. “Hij herkende mij nog.”

Diesel in benzine auto

En dan zijn er ook nog chauffeurs die benzine tanken in de plaats van diesel. “Toen mijn auto niet meer wou starten, had ik pas door dat ik verkeerd had getankt”, klinkt het in de eerste aflevering van Pech Onderweg seizoen 2.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 oktober 2022 /