Documentaire Sterre van Wijlen over leven met botkanker

Je kunt vanavond – woensdag 28 september – om 21.30 uur bij Net5 kijken naar de documentaire Sterre, tegen de klippen op over de zeventienjarige Sterre van Wijlen, die botkanker blijkt te hebben. Aansluitend is deze documentaire over Sterre ook op Kijk.nl te zien. Ontdek er hier alles over.

Sterre van Wijlen

Het onbezorgde leven van de 17-jarige Sterre van Wijlen en haar familie verandert in een nachtmerrie als zij de diagnose botkanker krijgt. Direct komen ze in de mallemolen van scans, biopten, gesprekken en chemokuren terecht. De dappere tiener besluit om de strijd tegen haar ziekte vast te leggen via social media om andere kinderen en hun ouders te inspireren.

Documentaire over Sterre van Wijlen

De social posts van Sterre van Wijlen zijn videografen Stef van Dijk, Menno Schoone en Stephan Beute ook niet ontgaan. Zij worden geraakt door Sterre’s verhaal en leggen het loodzware traject vast in een indrukwekkende documentaire Sterre, tegen de klippen op. Ook spreken ze met haar familie en vriendinnen tijdens deze moeilijke periode en samen blikken ze vooruit naar een hoopvolle toekomst. 

Ook zij deelden hun ervaringen met botkanker.

Sterre heeft botkanker

Na de diagnose botkanker staat het jaar voor Sterre van Wijlen volledig in het teken van ziekenhuisbezoeken, angstige momenten en revalideren. Maar dat is voor Sterre geen reden om negatief in het leven te staan, want ze heeft namelijk een doel: haar jonge volgers op socialmedia bewust te maken wat de ziekte kanker is en wat voor grote impact het op je leven kan hebben.

Documentaire Sterre, tegen de klippen op

In haar filmpjes neemt Sterre van Wijlen inmiddels tienduizenden volgers mee, van haar chemokuur naar scans en van fysiotherapie naar transfusies. Daarnaast maakt ze tijd om berichten te beantwoorden van andere jongeren die in hetzelfde onzekere schuitje zitten, zo zien we in de documentaire Sterre, tegen de klippen op. Ook vindt ze het belangrijk om allerlei acties te bedenken om geld op te halen voor onder andere het Prinses Maxima Centrum. Kortom deze 17-jarige inspirerende puber is nog lang niet klaar om bij de pakken neer te zitten. 

Mogelijk vind je dit ook interessant: Hallo, ik heb kanker en Diagnose De Wild.

Tegen de klippen op van MEAU

Speciaal voor het bijzondere verhaal van Sterre en deze documentaire schreef de Nederlandse singer-songwriter MEAU (bekend van hits als Dat heb jij gedaan en Als je maar bij mij bent) het nummer Tegen de klippen op.

Documentaire Sterre, tegen de klippen op kijken

Sterre, tegen de klippen op is een productie van Stef van Dijk, Menno Schoone en Stephan Beute. Je kunt de documentaire over Sterre van Wijlen kijken op woensdag 28 september om 21.30 uur bij Net5 en aansluitend op KIJK.nl. Vanuit Nederland gaat dat heel eenvoudig; wil je dit vanuit België of een ander land doen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland kunt zetten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 september 2022 /