Nieuw seizoen Hallo, ik heb kanker met deze deelnemers en rapper Pjotr

Anne-Mar Zwart presenteert een nieuw seizoen van Hallo, ik heb kanker, waarin vier tieners hun dagelijkse leven met kanker delen. De deelnemers van Hallo, ik heb kanker zijn dit seizoen Kelsie, Rose, Olivier en Marleen. Zij leggen met een vlogcamera de mooie en minder mooie momenten van hun leven vast. Je kunt kijken naar Hallo, ik heb kanker vanaf vandaag – zondag 9 januari – om 17.55 uur bij de EO op NPO Zapp.

Nieuw seizoen Hallo, ik heb kanker

In het EO-programma Hallo, ik heb kanker delen vier tieners hun dagelijks leven met kanker. Ze leggen alles met een vlogcamera vast. Nieuw dit seizoen is dat de serie begint en eindigt met een talkshow waarin Hallo, ik heb kanker-deelnemers Kelsie, Rose, Olivier en Marleen elkaar ontmoeten en hun ervaringen uitwisselen. Daarnaast schrijft rapper Pjotr samen met de tieners een nieuwe versie van zijn hit Zonneschijn en gaat EO-presentatrice Anne-Mar Zwart bij hen langs en stelt vragen die anderen niet durven te stellen. Hun eerlijke en openhartige verhalen zijn inspirerend en zetten aan tot nadenken. De tieners laten zien hoe je positief, hoopvol en veerkrachtig blijft ondanks moeilijke omstandigheden.

Ik moet hierbij ook denken aan het programma Over Mijn Lijk, waarvan recent een nieuw seizoen is gestart.

Deelnemers Hallo, ik heb kanker

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker. Hoe vinden zij de balans tussen school, vrienden en vriendinnen, hobby’s en de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum? Hallo, ik heb kanker deelnemers Kelsie, Rose, Olivier en Marleen vertellen hierover. Zij laten zien dat het belangrijk is om aandacht te hebben voor kinderen met kanker.

Kelsie

Kelsie is twaalf jaar en ze doet niets liever dan voetballen. Vorig jaar kreeg zij last van haar knie waarna leukemie werd vastgesteld. Ondanks haar diagnose is ze vastberaden om iedereen te laten zien wat ze kan. “Mensen denken altijd meteen dat als je ziek bent, je niks kunt. Maar, hallo! Ik kan op een voetbalveld gewoon een bal afpakken en ik kan ook een tien halen voor een cito. Ik kan misschien wat minder dingen dan anderen, maar daar hoef ik niet steeds aan herinnerd te worden.”

Olivier

Olivier is twaalf jaar en heeft net als Kelsie leukemie. In ‘Hallo, ik heb kanker’ is te zien hoe hij worstelt met de bijwerkingen van de medicijnen die hij moet slikken. Een van de moeilijkste bijwerkingen vindt Olivier zijn gewichtstoename. Hij wil eigenlijk niet meer in de spiegel kijken, omdat hij zichzelf niet meer herkent. “Ik wil niet anders zijn maar gewoon een normaal leven en een sixpack.” Voor zijn diagnose zat hij lekker in zijn vel. Olivier vlogt over zijn zoektocht naar hoe hij zijn conditie weer op peil kan brengen, maar dat gaat niet zo snel als dat hij zelf graag zou willen.

Marleen

Marleen is tien jaar en heeft botkanker. Ruim een jaar geleden kreeg zij te horen dat er een grote tumor in haar knie zat met een aantal uitzaaiingen in de rest van haar lichaam. Marleen vlogt over haar ervaringen tijdens de laatste chemotherapiekuren van de behandeling die de kankercellen terug moet dringen. Als blijkt dat dit niet voldoende helpt, zal ze middels een operatie een kunstknie krijgen. Marleen is dol op zeehonden. Samen met Anne-Mar bezoekt ze daarom ook een van haar favoriete plekken, de zeehondencrèche in Pieterburen, waar haar een bijzondere verrassing te wachten staat.

Rose

Rose is tien jaar en zit in de laatste fase van haar behandeling voor lymfeklierkanker. Een intensief eerste jaar met verschillende chemokuren zorgde niet alleen voor een lange Kanjerketting (een initiatief van Vereniging Kinderkanker Nederland) maar ook voor veel bijwerkingen, zoals het uitvallen van haar haren. Rose is een slimme meid en een ondernemer in spe. Toen haar haren eindelijk weer begonnen te groeien vond Rose het maar raar dat er geen Kanjerkettingkraal bestaat voor deze mijlpaal. Ze is vastberaden haar eigen actie gestart. Anne-Mar volgt haar in haar missie om maar liefst 10.000 euro in te zamelen om deze nieuwe kraal voor alle kinderen met kanker te realiseren. Gaat dat lukken?

Presentatrice Anne-Mar Zwart ken je ook van haar podcast Willen jullie geen kinderen?

Afleveringen Hallo, ik heb kanker

In totaal telt dit nieuwe seizoen van Hallo, ik heb kanker zes afleveringen. In de eerste uitzending maken we kennis met de deelnemers. Hieronder de inhoud van alle afleveringen op een rijtje:

  • 9 januari – Presentatrice Anne-Mar Zwart start in de studio. Hier maken we op bijzondere wijze kennis met de deelnemers aan Hallo, ik heb kanker: Kelsie, Olivier, Marleen en Rose. Wie zijn zij en wat is hun verhaal? Ook komt rapper Pjotr langs met een verrassing.
  • 16 januari –  Kelsie traint voluit vlak voor haar laatste chemo en presentatrice Anne-Mar gaat met Rose op pad om geld in te zamelen. Marleen vlogt over haar belevenissen in het ziekenhuis en rapper Pjotr schrijft met Rose aan een nieuwe tekst voor zijn hit Zonneschijn. 
  • 23 januari – Kelsie neemt afscheid van groep 8 en Marleen ziet tussen de chemokuren door toch nog even haar vriendinnen. Olivier maakt rapper Pjotr in met een potje gamen tijdens een mooi gesprek. 
  • 30 januari – Deze week wordt duidelijk hoe belangrijk vriendschap is voor Olivier, krijgt Rose op het hoofdkantoor van de Kanjerkraal een bijzondere opdracht, gaat Marleen zwemmen op Texel en vertelt Kelsie haar nieuwe klas dat ze kanker heeft.  
  • 6 februari – Marleen krijgt een kunstknie en samen met presentatrice Anne-Mar gaat zij naar de Wadden om zeehonden vrij te laten. Rose mag met haar vriendinnen naar de bioscoop en Olivier krijgt het cadeau waar hij zo lang op had gehoopt.
  • 13 februari – Hallo, ik heb kanker-deelnemers Kelsie, Olivier, Marleen en Rose komen opnieuw samen in de studio. Samen blikken ze terug en vooruit. Ook onthult rapper Pjotr het nummer dat hij samen met de tieners schreef.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 januari 2022 /