Five Days Inside met Eddy Zoëy en Geraldine Kemper

Five Days Inside seizoen 5 is sinds woensdag 31 augustus op tv met een nieuw gezicht. Geraldine Kemper zagen we natuurlijk al eerder in Five Days Inside, maar dit jaar gaat ook Eddy Zoëy inside bij instellingen en locaties waar je normaal gesproken niet zomaar binnenkomt. Ontdek hier alles over de afleveringen, waarbij we binnen kijken bij Libra Revalidatie, Oranje Huis Moviera, Ronald McDonald Huis Nijmegen en Brijder Verslavingskliniek voor Persoonlijkheids Problematiek.

Five Days Inside met Geraldine Kemper

Geraldine Kemper gaat voor dit nieuwe seizoen van Five Days Inside onder andere naar een opvanghuis voor slachtoffers van huiselijk geweld. De presentatrice verblijft daarnaast is een vrouwengevangenis. En ze vaart – als één van de weinige aanwezige vrouwen – mee op een onderzeeër.

Eddy Zoëy in Five Days Inside

In de eerste aflevering van Five Days Inside seizoen 5 volgt Eddy Zoëy patiënten die in coma hebben gelegen en bezig zijn met een intensief revalidatietraject van maximaal veertien weken. Dat doet hij in Tilburg op de afdeling Vroeg Intensieve Neurorevalidatie van Libra Revalidatie, locatie Leijpark. Hij maakt tijdens zijn dagen ‘inside’ kennis met Mike, Leandro, Barry, Hans en Linda, en hun ouders, partners, broers, zussen en kinderen. En ervaart hoe het leven van al deze mensen – na het ernstig hersenletsel van hun dierbaren – in een split second totaal veranderd is.

Oranje Huis Moviera

Geraldine Kemper zien we in de tweede aflevering. Zij gaat inside bij het Oranje Huis Moviera in Utrecht, een opvanglocatie voor slachtoffers van huiselijk geweld. Geraldine spreekt met vrouwen die in hun eigen huis doodsangsten hebben uitgestaan. En dat ervaren ze soms nog steeds zo, ondanks de veilige omgeving van het Oranje Huis.

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Eddy Zoëy gaat inside bij het Ronald McDonald Huis in Nijmegen. Dit is een van de elf huizen die pal naast een academisch ziekenhuis staan en waar gezinnen met ernstig zieke kinderen tijdelijk wonen. Eddy ontmoet onder meer de ouders van de 11-jarige Evi, een meisje dat doodziek het Amalia kinderziekenhuis werd binnengebracht.

Brijder Verslavingskliniek voor Persoonlijkheids Problematiek

Geraldine Kemper gaat inside bij de Brijder Verslavingskliniek voor Persoonlijkheids Problematiek in Den Haag. Hier worden mensen opgenomen die verslaafd zijn aan alcohol, medicatie en drugs. Geraldine ontmoet er onder anderen de 24-jarige Saya, die een ware hel heeft moeten doorstaan vanwege een verslaving aan benzodiazepines. Geraldine kijkt onder meer mee tijdens de intensieve groepstherapieën.

Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

Eddy Zoëy gaat inside bij het Antoni van Leeuwenhoek, het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut in Amsterdam. Eddy ontmoet daar onder meer Sanne, een jonge vrouw die erfelijk belast is met het BRCA1-gen. Sanne laat haar borsten en eileiders preventief verwijderen. Ook ontmoet hij er Natasja, die uitbehandeld is en aan een fase 1-studie meedoet.

Vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord

Geraldine Kemper gaat inside bij de grootste vrouwengevangenis van Nederland: Penitentiaire Inrichting Ter Peel in het Limburgse Evertsoord. Er worden hier straffen uitgezeten van enkele weken tot tientallen jaren. Geraldine ontmoet er Jose, die een straf uitzit van ruim tien jaar. Ze is veroordeeld voor de moord op een goede vriend. Daarnaast ontmoet ze vrouwen die moeder zijn en nu voor jaren opgesloten zitten.

Onderzeeboot Zijner Majesteits Dolfijn (Koninklijke Marine)

In de zevende aflevering van seizoen 5 van Five Dayse Inside gaat Geraldine Kemper inside tijdens een oefening met onderzeeboot Zijner Majesteits Dolfijn van de Koninklijke Marine. De Dolfijn is al zes weken op oefening en Geraldine mag tijdens het laatste gedeelte van de oefening mee. In de vijf dagen dat Geraldine aan boort is, slaapt ze tussen de torpedobuizen en ontdekt ze hoe heftig het is om afgesloten te zijn van de buitenwereld.

Pompestichting (Langdurig Forensisch Psychiatrische Zorg)

Eddy Zoëy gaat in de achtste aflevering van Five Days Insde seizoen 5 inside bij de kliniek voor Langdurige Forensisch Psychiatrische Zorg van de Pompestichting. Hier verblijven mensen die in een tbs-kliniek niet behandelbaar bleken en nog een te groot gevaar vormen om terug te keren in de maatschappij. Eddy maakt kennis met de bewoners en hoort hoe het leven hen gevormd heeft tot wie ze nu zijn. Het zijn vaak schrijnende verhalen van slachtoffers die uiteindelijk zelf dader werden.

Five Days Inside kijken

Five Days Inside is iedere woensdagavond om 20.30 uur te kijken bij RTL5. Daarnaast komen de afleveringen ook op Videoland. Sterker nog: daar kun je een weekje vooruit kijken en ontdek je nu al de eerste en tweede aflevering. Daar kun je natuurlijk ook eerdere seizoenen terugkijken.

Foto: Eddy Zoey – Het Agentschap – Foto Geraldine Kemper: Nick van Ormondt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2022 /