Smartphone mét Sim Only abonnement voor mij onmisbaar

Hoe ik al die Vlaamse films, series en tv-programma’s volg? Nou, ik moet toegeven dat ik ontzettend veel kijk via mijn smartphone. Niet alleen thuis, maar zeker ook tijdens de verloren uurtjes wanneer ik onderweg ben. Even snel een trailer kijken, door een aflevering heen zappen of wegdromen bij een film; ik vind het heerlijk om te doen als ik als bijrijder in de auto zit of met het openbaar vervoer reis. Op zo’n moment kan ik dan ook niet zonder mijn smartphone met Sim Only abonnement.

Sim Only abonnement

Als je onderweg – via je smartphone of tablet – wilt kijken, dan is een ruime databundel natuurlijk wel aan te raden. Wat dat betreft, is het dan goed om in de wereld van de abonnementen te duiken. Kijk bijvoorbeeld naar een mobiel abonnement van Ben; je hebt dan de keuze tussen Sim Only en een telefoonabonnement inclusief mobieltje. Zelf kies ik eigenlijk altijd voor Sim Only. Dat heeft meerdere redenen. Allereerst puur zakelijk. Als ondernemer in Nederland heb ik bij een grotere investering (dus een smartphone in één keer kopen) meerdere voordelen. Daarnaast kun je dan echt iedere telefoon kiezen die je wilt en eerlijk gezegd gebruik ik ‘m ook vaak veel langer dan de abonnementsperiode. Je betaalt dan echt een schijntje per maand. Bij Ben kun je bijvoorbeeld voor 15,- euro al onbeperkt bellen en sms’en én heb je 10.000 MB aan data. Nou, dan kun je echt wel wat filmpjes kijken.

Series, films en tv kijken op smartphone

Wil je nu zo min mogelijk data verbruiken als je series, films en tv kijkt op je smartphone, let dan goed naar de instellingen van de video. Bij streamingdiensten als Netflix en Videoland, kun je namelijk zelf aangeven op welke kwaliteit je een video wilt zien. Bij Netflix zie je bij mijn instellingen ‘mobiel dataverbruik’ staan, zet die vervolgens aan op ‘data besparen’. Natuurlijk kun je thuis ook eerst je lievelingsserie of film downloaden, zodat je helemaal geen data verbruikt. Bij Videoland kun je het per filmpje aangeven. Klik op de drie puntjes in de rechterhoek en ga dan naar kwaliteit. Als je veel onderweg via deze app kijkt, dan zou ik ‘m zelf bij instellingen standaard op laag dataverbruik zetten. Dan verbruik je minder dan 500MB per uur.

VPN app

Voor mij is er daarnaast nog een andere reden dat ik veel via mijn smartphone kijk. Ik gebruik vanuit Nederland VTM GO en VRT NU via de app. Apps die ik al jaren op mijn telefoon heb staan en waarbij ik in combinatie met mijn VPN Nederland-app de landbeperking kan omzeilen. Ik open eerst de app van VPN Nederland, kies België als serverlocatie en open dan de app die ik wil gebruiken. Op die manier volg ik nu bijvoorbeeld iedere avond (van maandag tot en met donderdag) de Vlaamse B&B Vol Liefde (B&B zoekt lief genaamd). Heerlijk om zo de avond af te sluiten. Een gewoonte die ik op vakantie gewoon kan voortzetten, omdat ik via mijn Sim Only abonnement voldoende data tot mijn beschikking heb.

2 augustus 2022 /