Digitale nomaden doen verhaal in Telefacts Zomer op VTM

Is het leven van rondreizende telewerkers – of te wel digitale nomaden – wel zo mooi als het klinkt? Telefacts Zomer met Birgit Van Mol besteedt hier op dinsdag 28 juni om 22.20 uur op VTM aandacht aan. Natuurlijk is de aflevering ook terug te kijken via VTM Go.

Digitale nomaden

Door de coronapandemie is telewerken volledig ingeburgerd geraakt. Maar waarom zou je in België achter je bureau zitten, als dat even goed kan vanuit een zuiders land? Tegenwoordig kan iedereen werken op de meest idyllische plekken ter wereld, zolang ze maar een laptop en een internetverbinding hebben. Mensen die effectief die stap zetten, zijn digitale nomaden. Sinds het uitbreken van de pandemie is het fenomeen in opmars. En ook verschillende toeristische landen spelen in op deze trend en proberen de telewerkers te verleiden met belastingvoordelen, soepele visumprocedures en gratis kantoorruimtes. Maar is het eigenlijk wel zo mooi als het klinkt?

Telefacts Zomer presenteert sowieso dit seizoen indrukwekkende documentaires, zoals eerder Geen golf te groot over Joana Andrade (big wave surfster).

Telefacts over digital nomads

De Telefacts Zomer reportage over digital nomads gaat over de zoektocht van de digitale generatie naar zingeving en neemt de moderne manier van leven onder de loep. De kijker maakt kennis met Yassin, een digitale nomade die de wereld rondreist. Elke dag post hij één video van één minuut over zijn avonturen onderweg. Zo probeert hij likes te scoren en geld te verdienen. “Ik kreeg hiermee miljoenen volgers. Ik wilde hen gewoon laten zien dat ze van het leven moeten proeven. Je hebt hier op aarde maar één missie te vervullen: leef je beste leven”, aldus Yassin.

Jonna Kilian-Vostell

Maar een nomadenbestaan is niet altijd rozengeur en maneschijn, dat zegt ook Jonna Kilian-Vostell die na 3 jaar ronddobberen op de oceaan heimwee krijgt naar huis. “Het is leuk om een mooie zonsondergang te posten en 1.000 likes te krijgen en te lezen: ‘Knap, had ik jouw leven maar.’ Maar uiteindelijk ben je alleen”, aldus Jonna Kilian-Vostel.  

Telefacts Zomer kijken

De Telefacts Zomer uitzending over digitale nomaden is te kijken op dinsdag 28 juni om 22.20 uur bij VTM en VTM Go. Vanuit België zijn deze afleveringen eenvoudig via de VTM GO app terug te kijken. Buiten België is het wat lastiger, maar via de browser is dit zeker mogelijk. Geeft-ie aan dat je alleen uit België mag kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet, zodat je deze reportage van Telefacts Zomer over digital nomads gewoon kunt kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 juni 2022 /