De Hollandse Nieuwe met Jeroen van der Boom en deze jury

Jeroen van der Boom presenteert het nieuwe SBS6-programma De Hollandse Nieuwe. Hij wordt bijgestaan door een driekoppige jury, bestaande uit Samantha Steenwijk, René Froger en Danny de Munk. Zij trekken samen het hele land door op zoek naar de nieuwe volkszanger van Nederland. De Hollandse Nieuwe is te kijken vanaf zaterdag 4 juni 21.00 uur op SBS6 en iets later op Kijk.nl.

Talentshow De Hollandse Nieuwe

Van tranentrekkende smartlappen en de mooiste levensliedjes tot de grootste Hollandse hits die iedereen kan meezingen: er is geen zanger die dichter bij de mensen staat dan een volkszanger. In de nieuwe talentshow De Hollandse Nieuwe komen de kandidaten dan ook niet naar de studio, maar gaan Jeroen Van der Boom, Samantha Steenwijk, René Froger en Danny de Munk naar ze toe! Voor Samantha Steenwijk is een rol in de jury sowieso niet nieuw; we zagen haar ook als jurylid bij K2 zoekt K3.

Volkszanger

Van volksbuurt tot villawijk en van de grote stad tot de provincie: met de jury (Samantha Steenwijk, René Froger en Danny de Munk) in zijn kielzog komt Jeroen van der Boom voor De Hollandse Nieuwe overal. Hij ontmoet de meest spraakmakende types, die allemaal dromen van een leven als volkszanger. Na het kennismakingsgesprek met Jeroen van der Boom komen de drie juryleden aan. De hapjes en drankjes staan klaar, in de tuin brandt de barbecue: de auditie kan starten. De kandidaten geven álles, en hun eigen publiek danst, lacht, schiet vol – en is vooral enorm trots. De jury oordeelt direct na het optreden – en al vrij snel wordt duidelijk of het avontuur hier stopt of (nog) niet.

Kandidaten De Hollandse Nieuwe

Wie zou weleens dé nieuwe volkszanger van Nederland kunnen worden? In de tweede ronde krijgen de overgebleven kandidaten elk een geldbedrag om hun volgende optreden te verbeteren en aan te kleden. Daar hoort ook een nieuwe locatie bij: een buurthuis bijvoorbeeld, de voetbalkantine of een rondvaartboot. De kandidaten beslissen zelf waar ze het geld aan besteden. Opvallen is een must, want de concurrentie zit ook niet stil. Ook nu is de achterban aanwezig: zij maken van elk optreden een feestje. Er kunnen maar vier kandidaten naar de finale!

Jury kiest De Hollandse Nieuwe

De finale vindt plaats op een grote locatie die qua gezelligheid niet onderdoet voor een kroeg. Hier bepaalt de jury wie de nieuwe volkszanger van Nederland wordt! De prijs die de winnaar te wachten staat, bestaat onder meer uit een gastoptreden tijdens Toppers in Concert op 18 en 19 november in de Johan Cruijff ArenA en een singlerelease met videoclip. 

Foto: SBS6 / William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 juni 2022 /