Documentaire Tante Iki over Sigrid Koetse als 2Doc te kijken bij MAX

De documentaire Tante Iki over actrice Sigrid Koetse is vanavond (dinsdag 22 februari) om 23.10 uur als 2Doc Kort te kijken op NPO 2 bij Omroep MAX. Grand dame van het Nederlandse theater is in beeld gebracht door haar neef, filmmaker Wytse Koetse.

Sigrid Koetse

Sigrid Koetse won als actrice veel prijzen en wordt ‘grande dame’ van het Nederlandse theater genoemd. In 2009 was ze nog als Duifje te zien in Happy End. En in 2006 was ze 25 afleveringen te zien in Goede tijden, slechte tijden als Augusta van Houten. Verder kun je haar bijvoorbeeld kennen uit De appelgaard, Rouw past Electra, Leedvermaak en van wat recenter Bergen Binnen. Het grootste deel van haar leven bracht de actrice door in de publieke belangstelling. Ze was altijd omringd door een menigte bewonderaars. Tegenwoordig brengt ze haar tijd door in haar Amsterdamse huis, worstelend met de stilte van het leven zonder applaus.

Liefhebber van de 2Doc? Kijk dan bijvoorbeeld Vier Vrienden op een Platte Aarde terug of het indrukwekkende Voorgoed samen.

Documentaire Tante Iki

Filmmaker Wytse Koetse, de neef van Sigrid, brengt zijn opmerkelijke tante met 2Doc Kort: Tante Iki opnieuw in de schijnwerpers. Hij brengt in beeld hoe zijn tante vereenzaamd haar dagen slijt achter de spreekwoordelijke geraniums. Sigrid Koetse memoreert in deze documentaire aan het theater, dat veel voor haar betekend heeft. Deze mooie herinneringen vormen haar enige troost. Er ontstaat spanning tussen Sigrid en Wytse. Door deze confrontaties ontdekt Wytse waar Sigrid haar levenskracht vandaan haalt. 

Foto: MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 februari 2022 /