Tim Bary maakt documentaire Vier Vrienden op een Platte Aarde

Tim Bary heeft de documentaire Vier Vrienden op een Platte Aarde gemaakt. Deze 2Doc kort is vanavond – maandag 7 februari – om 22.20 uur te kijken op NPO2. De regisseur volgt de vrienden Ruud, Emilio, Ruben en Jeffrey.

Vier Vrienden op een Platte Aarde

In de documentaire Vier Vrienden op een Platte Aarde gaan de vrienden Ruud, Emilio, Ruben en Jeffrey op roadtrip naar Calais. Daar willen ze met een laser bewijzen dat de aarde plat is. Samen leven ze toe naar het moment van de waarheid. “Zal dit hen het bewijs leveren waar ze op hopen? De vrienden hebben elk hun eigen reden om de reis te ondernemen en delen hun ervaringen, pijn, verlangens en geheimen. Langzamerhand wordt duidelijk wat hun geloof in de platte aarde voor henzelf en voor de vriendschap betekent”, zo lees ik de omschrijving op de 2Doc website.

Tim Bary

Het is niet de eerste keer dat we een documentaire van Tim Bary kunnen kijken op NPO2. Vorige week werd Dunya uitgezonden. In dit verhaal stonden Dunya Aller, haar moeder Sabine van der Horst en oma (zangeres) ‘Betty Wels’ centraal. Tim Bary (1991) is in 2018 afgestudeerd aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Dat deed hij met de documentaire Wognum. Op zijn website lees ik dat naast Dunya en Vier Vrienden op een Platte Aarde, hij ook werkt aan Stille en Ik mijn mijn Jantje.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 februari 2022 /