Jill Peeters terug op VTM en HLN als weervrouw en klimaatexpert

Jill Peeters maakt haar comeback bij VTM en HLN na twee jaar afwezigheid. Vanaf vandaag – maandag 21 februari – is ze weer te zien als weervrouw en klimaatexpert. Ze zal er afwisselend met haar collega’s Frank Duboccage en David Dehenauw het weerbericht maken voor VTM NIEUWS. Ze zal voor VTM NIEUWS ook duiding geven rond de thema’s weer en klimaat. En er is meer want Jill Peeters breidt haar rol verder uit en zal ook voor HLN.be online-documentaires maken over deze materie.

Jill Peeters

Jill Peeters vertelt: “Het drama dat zich deze zomer heeft afgespeeld, met de overstromingen in ons land, hebben me nog meer doen inzien dat ik mijn verantwoordelijkheid wil opnemen. Er is nood aan iemand die op een heldere manier duiding kan geven bij de extreme dingen die gebeuren met ons weer en rondom ons, in de natuur. En als weervrouw sta ik daar op een bevoorrechte plek. Daarnaast heb ik de voorbije jaren steeds meer vragen gekregen over het extreme weer, over de klimaatverstoring, enzovoort. Het debat erover raakt óók vaak verstoord en gepolariseerd. Ik wil mijn kennis en expertise heel graag inzetten om een soort plek te creëren waar er geluisterd kan worden naar onderbouwde wetenschappelijke feiten. Dit wil ik doen met een oprechte bezorgdheid voor de urgentie van de enorme uitdaging waarvoor we staan. Maar ook met een motivatie dat we kunnen evolueren naar een mooiere wereld.”

Wat houdt ons tegen

Jill Peeters heeft zich de voorbije jaren verder verdiept in weer en klimaat om deze materie nog beter te begrijpen en om er een helder verhaal rond te bouwen. Jill Peeters maakte vorig jaar op Canvas de reeks Wat houdt ons tegen? over de klimaat- en natuurcrisis en richtte een opleidingsprogramma op aan de KU Leuven waar ondernemers werken rond duurzaam leiderschap. Wist je dat ze eerder ook al twee boeken schreef?

Klimaatexpert

“Dat maakt dat ze als expert en autoriteit op dat vlak terugkeert”, zegt hoofdredacteur Michiel Ameloot van VTM NIEUWS over de terugkeer van Jill Peeters bij VTM en HLN. “Als geen ander kan Jill de realiteit van de klimaatverstoring voor een groot publiek uitleggen vanuit haar expertise. Weer en klimaat veranderen in sneltempo, bij VTM NIEUWS kunnen we Jill inzetten om aan te tonen hoe we dat kunnen zien in Vlaanderen en in de wereld.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 februari 2022 /