Kermisbloed: nieuwe generatie kermisexploitanten met deze kinderen

Kermisbloed over kinderen van kermisexploitanten is een nieuwe korte serie van KRO NCRV op NPO3. Vanavond – dinsdag 8 februari – kun je om 23.10 uur kijken naar de eerste aflevering. Ontdek hier alvast meer over dit programma en de kinderen van kermisexploitanten die meedoen aan dit programma. Hoe kijken Toon, Karel, Denise en Agnes uit Kermisbloed naar de kermisbranche?

Kermisbloed

De toekomst van de kermisexploitanten in ons land wordt steeds onzekerder. De kermis geeft steeds minder financiële zekerheid door lagere bezoekersaantallen stijgende kosten. En door de Corona-crisis werd de kermisbranche de afgelopen jaren nog harder geraakt en nam de omzet nog sneller af. De NPO3-serie Kermisbloed van KRO-NCRV op dinsdag 8 en 15 februari volgt de nieuwe generatie van kermisexploitanten in hun zoektocht naar een toekomst op, maar soms ook buiten de kermis.

Werken op kermis familietraditie

Het kermisvak zit de jongeren naar eigen zeggen in het bloed. Hun families zijn vaak al generaties lang werkzaam in de wereld van botsauto’s, suikerspinnen en Hully Gully’s. Maar is deze traditie nog wel een lang leven beschoren? Achter de opwindende attracties, felle feestverlichting en opzwepende muziek gaat een harde strijd schuilgaat. Wie wil overleven op de kermis moet hard werken en slim ondernemen. Wie kiest nog voor het voortzetten van de familietraditie? En wie gaat voor meer zekerheid en dus voor het ‘burgerbestaan’?

Wist je dat Axel Daeseleire voor zijn programma ook achter de schermen bij de kermis keek.

Toekomst in kermisvak?

Kermisbloed volgt de nieuwe generatie van kermisexploitanten in hun zoektocht naar een toekomst op, maar soms ook buiten de kermis. Wat betekent het om op te groeien op de kermis, hoe zien zij hun toekomst?

Deelnemers Kermisbloed

Toon, Karel, Denise en Agnes zijn de deelnemers die gevolgd worden in Kermisbloed.

  • De attracties van de familie van de 21-jarige Toon staan vooral over de grens, omdat de toekomst van de kermis er daar rooskleuriger uit ziet dan in Nederland.
  • Karel (18 jaar) komt dan wel uit een roemrucht kermisgeslacht, hij ontkomt er niet aan als stratenmaker wat bij te verdienen voor de familie.
  • De 24-jarige Denise heeft bewust gekozen voor een carrière buiten de kermis, maar is nog steeds vaak te vinden in de suikerspinnenkraam van haar zus.
  • En met haar havodiploma kan de 18-jarige Agnes straks prima verder studeren, maar daar heeft zij het geduld niet voor: ze wil zo snel mogelijk een eigen attractie.

Foto: KRO-NCRV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 februari 2022 /