Documentaire Dunya: dol op zingen, net als haar moeder en oma

De 19-jarige Dunya Aller is dol op zingen; net als haar moeder en oma. Het liefst wil ze zangeres worden; een droom die haar moeder Sabine van der Horst en oma ‘Betty Wels’ ook hadden. Alleen liep het met moeder en oma niet al te best af… Mama Sabine wil haar dochter Dunya dan ook behoeden voor de fouten die ze zelf heeft gemaakt. De documentaire Dunya van Tim Bary is te kijken als 2Doc op NPO2 om 20.25 uur. bij HUMAN.

Documentaire Dunya

Dunya (19) heeft een hechte band met haar moeder, die ook benauwend kan voelen. Ze droomt van zingen en een eigen plek. Zal de heftige familiegeschiedenis zich herhalen, of zal ze zichzelf bevrijden? In de documentaire Dunya van Tim Bary volgen we de heel close gefilmde coming-of-age van deze negentienjarige, die onafscheidelijk is van haar moeder en toch vrij wil zijn. Botsingen, benauwenis, plezier en intimiteit. Moeder Sabine, een resolute Amsterdamse, was ooit dakloos. En zo zijn er meer problemen in de familie, maar er is ook zangtalent…

Recente 2Doc’s die de moeite zijn om terug te kijken, zijn o.a. Drijfvermogen en Nederland Fraudeland.

Heftige familiegeschiedenis

Het vak van zangeres heeft de moeder en oma van Dunya Aller weinig geluk gebracht. Oma heeft als Betty Wels opgetreden, maar brak nooit door. Wel raakte ze verslaafd aan de drank. Moeder Sabine van der Horst was verslaafd aan harddrugs en was een tijdje dakloos. Zaken die je je dochter natuurlijk niet toewenst… Een indrukwekkend verhaal dat geregisseerd werd door Tim Bary voor Ijswater Films.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 januari 2022 /