Singletown met Loiza Lamers, Rijk Hofman en deze deelnemers

Loiza Lamers en Rijk Hofman presenteren vanaf vandaag het eerste Nederlandse seizoen van Singletown. Deze show is wekelijks te kijken op streamingdienst discovery+. Vijf koppels zetten in deze show hun relatie even on hold. Ze nemen hun intrek in één van de twee luxe Singletown-appartementen waar het herontdekken van de vrijheid begint. Ontdek in dit artikel alles over het programma en de deelnemers aan Singletown.

Singletown

In Singletown worden koppels van elkaar gescheiden om een tijd apart van elkaar te leven in twee verschillende Singletown-appartementen. De deelnemers worden bij de eerste aflevering door het TV-scherm in de woonkamer al meteen met de neus op de feiten gedrukt, hun “exen” in het andere appartement kunnen zien met wie zij feesten en daten. Dit levert tijdens de TV-momenten veel pijnlijke en emotionele momenten op in beide appartementen. Vooral omdat het tussen de exen en hun dates soms aardig kan klikken.

Maar ja, ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’… niets is zo verhelderend voor een wankelende relatie als een verblijf in Singletown. Is de break die we al voor ogen hadden, misschien toch een definitieve break? Kan mijn liefje de verlokkingen van Singletown weerstaan? Wordt mijn partner ooit de partner die ik voor ogen heb? Is slechts een kleine greep uit de vele relatie-vraagstukken waar de deelnemers in Singletown (gedwongen) achter gaan komen.

Hartenceremonie

De Singletown-koppels krijgen tijdens ‘hartenceremonies’ de mogelijkheid om hun hart “bloot te leggen”. Leggen beiden hun hart “bloot” in een kistje, dan verlaten zij samen Singletown. Blijft er één van de kistjes – of beiden – leeg, dan blijft het koppel experimenteren met het single-leven van Singletown, vaak niet tot ieders genoegen…

Loiza Lamers & Rijk Hofman

Loiza Lamers en Rijk Hofman presenteren dit Nederlandse seizoen van Singletown. Zij zijn ter plaatse om de koppels te begeleiden tijdens hun single-levens in Singletown. Het duo organiseert de meest romantische uitjes waar de exen en vrijgezellen elkaar 1 op 1 beter kunnen leren kennen om te kijken of er meer in zit. Ook zijn Loiza Lamers en Rijk Hofman er op de nodige momenten bij om de exen een hart onder de riem te steken wanneer het Singletown-avontuur hen zwaarder valt dan verwacht.

  • Loiza Lamers leerden we recent beter kennen in de Videoland documentaire Altijd Al Loiza.
  • Rijk Hofman is het broertje van BNNVARA-presentator Tim Hofman. Je kent hem als YouTuber, presentator van MTV Nederland, maar ook van Loce Check-up op Videoland.

Deelnemers Singletown

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de deelnemers aan Singletown? Dat zijn Kelly & Filipe, Lynn en Natalie, Jordy en Lisa, Enrico en Fabiano en Celine en Ricardo. Stuk voor stuk twintigers die nu al twijfelen aan hun relatie. Hieronder lees je meer over de stellen die deelnemen aan Singletown.

Kelly Buth & Filipe 

De excentrieke social influencer Kelly Buth (21) en de studerende telefoonwinkel-medewerker Filipe (21) uit Amsterdam hebben inmiddels al anderhalf jaar een relatie met elkaar. Het stel ontmoette elkaar op nogal frappante wijze: Kelly struinde driftig Tinder af – op zoek naar haar ex- maar stuitte tijdens haar virtuele klopjacht op Filipe. Ze spraken meteen af en op hun eerste date was het al liefde op het eerste gezicht. Sindsdien zijn Kelly en Filipe gelukkig samen, maar hopen zij in Singletown te ontdekken of zij voor áltijd elkaars ware zijn.

De soms botsende persoonlijkheden van de twee gooien namelijk wel eens roet in het eten. Kelly is met haar pittige karakter niet op haar mondje gevallen en spreekt Filipe direct aan wanneer haar iets niet aanstaat, wat voor de confrontatie mijdende Filipe lastig kan zijn. Maar ‘stille wateren hebben diepe gronden’… Filipe kan zich erg laten meesleuren door de situatie wat soms zorgt voor onhandige acties. Soms zo onhandig dat het voor Kelly reden genoeg is de relatie zelfs te verbreken. Gelukkig tot nu toe elke keer voor korte duur, maar kan dit kat en muis-spel zo door blijven gaan? Hun deelname aan Singletown geeft hopelijk meer zekerheid.

Regenboog Meisjes Lynn & Natalie

Natalie van de Let (27) en haar vriendin Lynn Hofstee (25) uit Huis ter Heide – die je ook kunt kennen als De Regenboog Meisjes – hebben zich opgegeven voor Singletown, omdat er naast de liefde voor elkaar ook erg veel ruzie kan ontstaan. Dit heeft alles te maken met de sterk verschillende persoonlijkheden van de dames. Het studentikoze leven van de nog studerende Lynn staat in schril contrast met het serieuze volwassen leven van traumapsycholoog Natalie.

Terwijl Lynn nog volop geniet van haar onbezonnen studententijd en het liefst de hele dag op het terras doorbrengt met haar vriendinnen, is Natalie al erg bezig met haar toekomst en denkt na over kinderen krijgen en huizen kopen. Bij de gestructureerde Natalie heeft alles een plaats en ligt alles op z’n plek. Soms kan zij wel jaloers zijn op Lynn die een stuk spontaner is dan zij zelf en zou de teugels soms ook meer willen laten vieren, maar dit lukt haar helaas niet. Wordt Singletown voor Natalie een goede proef om te leren meer los te laten? En gaat Lynn straks juist wat meer over de toekomst nadenken? In Singletown hopen De Regenboog Meisjes daarachter te komen.

Jordy Peters & Lisa Hovinga

Al bij de eerste likes van elkaars instagram posts, begon het voor de zowel Arnhemse ondernemer en DJ Jordy Peters (25) als de operatieassistent Lisa Hovinga (22) uit Amsterdam meteen te kriebelen, ze waren op slag verliefd. Na een half jaar trok Lisa bij Jordy in. Dit verliep in het begin vlekkeloos, maar het samenwonen begon toch een beetje zijn tol te eisen voor Jordy en het werd hem te veel.

Lisa besloot daarop weer terug te verhuizen naar Amsterdam waarna er een korte break in de relatie plaatsvond. Jordy ontmoette in deze tijd iemand anders. Gelukkig vonden Jordy en Lisa uiteindelijk weer de weg terug naar elkaar, maar bleek dat Jordy na het weer samenkomen, toch nog een tijdje contact aanhield met de andere dame. Bij Lisa schiep dit veel wantrouwen en heeft hierdoor toen ook een foutje gemaakt. Met de ‘make up or break up’-beproeving van Singletown hopen zij het vertrouwen weer bij elkaar terug te winnen. Gaat dit hen lukken?    

Enrico & Fabiano Erdas

De emotionele en gevoelige software developer Fabiano Erdas (23) en de extravagante outgoing kapper Enrico (25) vullen elkaar op veel vlakken goed aan. Het zijn echte high school sweethearts, elkaars eerste échte grote liefdes. Desondanks doen de mannen mee aan Singletown omdat zij eigenlijk wel benieuwd zijn naar wat het single gay-datingsleven hen zou kunnen bieden.

Beide jongens worstelden vroeger elk met zo hun eigen malaise. Zo woog Fabiano vroeger 120 kilo en maakte zijn gewicht hem erg onzeker. Toen hij na een maagverkleining 60 kilo kwijtraakte, gooide hij het roer om en werd ook weer stukken zelfverzekerder. Enrico focust zich nu op het afronden van zijn kappersopleiding om daarna een eigen beautysalon te openen. Toch rest het de heren nu de vraag: ‘is dit hét voor altijd?’. Daarom nemen Enrico en Fabiano deel aan het Singletown-experiment en hopen zij aan het einde van de rit te weten of het eeuwige liefde is tussen hen. 

Celine van der Dussen & Ricardo Visscher

Nadat de Zwolse steigerbouwer Ricardo Visscher ‘in de DM’s slide’ van de Eindhovense adviseur Celine van der Dussen (die je kunt kennen uit Temptation Island: Love or Leave) is het meteen raak en het stel is na een ontmoeting opslag verliefd!  Al snel betrekken zij hun gezamenlijke liefdesnestje. Maar deze beslissing bleek toch wat overhaast genomen te zijn. Beiden verhuizen tijdelijk terug naar het ouderlijk huis. Die beslissing doet hun relatie goed. De twee zien elkaar in de weekenden en genieten dan honderduit van elkaars gezelschap. Toch willen Celine en Ricardo in de toekomst graag weer samenwonen en zelfs een huis met elkaar kopen. Of dit écht gaat werken? Daar hopen zij doormiddel van het Singletown-avontuur achter te komen.

Het vertrouwen in Ricardo’s loyaliteit is voor Celine namelijk nog wel en heikel puntje. Wanneer zij elkaar tijdens de lockdown leerden kennen, had de zorgzame Celine haar hoffelijke mannetje Ricardo helemaal voor haarzelf. Alleen naarmate het leven weer wat vrijer werd, begon Ricardo ook de vrijheid in zijn relatie te missen. Vandaar dat Ricardo wel eens in ging op de social media-berichten van andere dames. Daardoor begon hij echter steeds meer in te zien dat Celine zíjn ware is. Celine zou het chatten met andere jongens op haar plaats niet hoeven te proberen, dat accepteert Ricardo niet van een vriendin. Maar daar is dé macho van Singletown eigenlijk ook niet bang voor, hij vertrouwt Celine volledig. Kan Celine da na het Singletown-avontuur ook weer over Ricardo zeggen?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 januari 2022 /