Cupido Ofzo seizoen 2 is terug: met Ruth, Frances én deze deelnemers

Cupido Ofzo is vanaf vanavond – maandag 3 januari – om 20.30 uur weer terug op tv te kijken. Ruth Beeckmans en Frances Lefebure presenteren verschillende nieuwe deelnemers aan het tweede seizoen. Dit betekent een snelle terugkeer voor het programma dat eind november nog na twee afleveringen van de buis werd gehaald. De laatste aflevering van Cupido Ofzo seizoen twee wordt op 31 januari uitgezonden.

Cupido Ofzo is terug

Schreef ik begin december nog dat Cupido Ofzo was gestopt, daar hebben we nu dus goed nieuws. De reeks is weer begonnen. Of we alle eerder voorgestelde deelnemers terug gaat zien, is nog maar de vraag. Als ik de persinformatie van het opnieuw opgestarte seizoen lees (die ik hieronder met jullie deel), dan zie ik vooral een hoop nieuwe kandidaten.

Opzet Cupido Ofzo tweede seizoen

Frances Lefebure en Ruth verwelkomen unieke, enthousiaste en innemende singles in hun datingbureau. De singles en hun dates hebben elk een beperking of stoornis, waardoor het voor hen moeilijker is om de liefde te vinden. Ruth en Frances stippelen voor hen een afspraakje op maat uit en begeleiden hen bij hun eerste stappen in het daten. De singles worden vanaf de eerste date gevolgd en als die goed loopt, toont Cupido Ofzo voor het eerst ook het verdere verloop van hun avontuur. En voor wie de eerste date geen succes is plannen Ruth Beeckmans en Frances gewoon een nieuwe. 

Deelnemers Cupido Ofzo

We maken in de eerste Cupido Ofzo aflevering van 2022 kennis met Bert en Soetkin, Baptist en Amelie en met Dries en Sascha. Die laatste twee zagen we eerder ook al. Als ik de omschrijving zo lees, dan hebben de kijkers dit fragment al gezien eind 2021. Maar dat is denk ik voor niemand een probleem; ik denk dat veel mensen gewoon blij zijn dat Cupido Ofzo weer terug te kijken is op zowel tv als VTM Go. In de tweede aflevering krijgen we zo ook de date van Klaas en Ellen nogmaals te zien. Zij zaten oorspronkelijk in de eerste aflevering.

Soetkin en Bert

Bert (32) uit Buggenhout heeft een niet-aangeboren hersenaandoening (NAH) overgehouden aan een zwaar ongeval. Hij woont in hetzelfde appartementsblok als Sven en Hanne, die elkaar vorig seizoen hebben gevonden dankzij Cupido Ofzo en nog steeds gelukkig samen zijn. “Ik zou graag net zoals Sven iemand vinden, want ik zie dat hij veel gelukkiger is geworden”, aldus Bert. Hij wordt gekoppeld aan Soetkin (33, Sint-Martens-Lennik), die een motorische en verstandelijke beperking heeft. “Gewoon jezelf blijven en niet te veel stressen”, klinkt de wijze raad van Sven. “Een beetje de gentleman spelen en dan lukt dat wel.” Soetkin en Bert hebben niet alleen elkaars hart te veroveren, maar ook een echte Fun-beker. Midden in het bos heeft Ruth een mini-actiepark gebouwd vol met allerlei spelletjes. 

Bert

De 32-jarige Bert uit Buggenhout heeft een Niet-aangeboren hersenaandoening (NAH).

Bert werkt in het dagcentrum en vult zijn dagen met fitnessen, pingpongen en bezoekjes aan de kinesist. Dertien jaar geleden werd hij na een feestje van z’n fiets gereden en hing zijn leven aan een zijden draadje. Na een lange periode in coma volgde een revalidatie waarbij hij alles terug moest leren. Niemand had ooit gedacht dat Bert weer zou kunnen wat hij vandaag kan. Door zijn NAH heeft hij weinig tot geen remmingen meer en dat maakt het moeilijk om zijn gevoelens te kaderen en dus ook om een relatie te onderhouden. Voor Bert is het fysieke aspect van een relatie erg belangrijk maar hij wil vooral ook iemand bij wie hij rust kan vinden.

Soetkin

De 33-jarige Soetkin uit Sint-Martens-Lennik heeft een Motorische en verstandelijke beperking.

Soetkin gaat naar een dagcentrum waar ze crea-activiteiten, koken en houtbewerking doet. Eén dag per week werkt ze in een woonzorgcentrum. Daarnaast heeft ze ook nog een uitgebreid sportief leven: ze doet aan zwemmen, bowling en is wereldkampioene bocce, een Italiaanse vorm van petanque. Soetkin is super optimistisch, zorgzaam en een eeuwige lachebek. Ze is ook een echte knuffelaar en wil graag iemand met wie ze gezellig samen een film kan kijken in de zetel, maar ook iemand die haar wat kan uitdagen in haar sportieve activiteiten. Vindt ze de ideale date in Bert?

Nieuwe date voor Bert en Soetkin

In de tweede aflevering van 2022 zien we dat Bert en Soetkin hun date verder zetten. Ze gaan naar het bos en komen al snel tot diepere gesprekken. “Ik ben heel gelukkig dat ik hem ga terugzien”, aldus Soetkin, “Ik kan niet meer wachten en wil hem zo rap mogelijk bij mij hebben”, aldus Soetkin. Maar Bert worstelt met zijn gevoel. In de slotaflevering breekt voor hem een moeilijk moment aan, want er moet hem iets van het hart.

Amelie en Baptist

Baptist (30, Sint-Denijs-Westrem) is een romantische ziel die snel verliefd wordt. Zijn fysieke en cognitieve beperking maken het hem echter moeilijk om de juiste partner te vinden. Frances stuurt hem op een romantische date in een witte sprookjeskoets. De prinses van dienst is Amelie (31) uit Olen. Zij heeft de zeldzame ziekte AOA2, waardoor haar motoriek, spraak, reflexen en zicht achteruitgaan. Ze is op zoek naar een partner met wie ze leuke dingen kan doen, iemand die eerlijk is én iemand die geduld heeft. Doet de romantiek de vonk overslaan?

Baptist

De dertigjarige Baptist uit Sint-Denijs-Westrem heeft een fysieke en cognitieve beperking.

Kookles, vrijwilligerswerk in het woonzorgcentrum, activiteiten in het dagcentrum en op stap gaan met vrienden: de dagen van Baptist zijn doorgaans goed gevuld. Hij staat dan ook erg positief in het lieven. Door zijn motorische beperking heeft Baptist vooral moeilijkheden met stappen. Daarnaast heeft hij een licht verstandelijke achterstand. Maar ondanks zijn beperking is hij heel zelfstandig en droomt hij ervan ooit echt alleen te gaan wonen. Baptist is een echte familieman en een romantische ziel die snel verliefd wordt. Nu hij bijna 30 is, hoopt hij net zoals zijn broers een levenspartner te vinden. Zijn beperking maakt het voor hem erg moeilijk en dus rekent hij op de hulp van Ruth en Frances.

Amélie

De 31-jarige Amélie uit Olen heeft een fysieke en cognitieve beperking.

Amélie is sportief, staat positief in het leven en houdt van wat avontuur: van skydiven en muurklimmen tot een stevige fietstocht met haar ligfiets. Ze geniet ondanks haar beperking van het leven en probeert steeds haar grenzen te verleggen. Amélie heeft een zeldzame ziekte (AOA2) die werd vastgesteld op haar 16de. Hierdoor gaan zowel haar motoriek als haar spraak, reflexen en zicht achteruit. Ze is op zoek naar een partner met wie ze leuke dingen kan doen, iemand die eerlijk is én iemand die geduld heeft. Amélie heeft tijd nodig vooraleer ze iemand toelaat in haar hart. Ze hoopt dat Ruth en Frances haar kunnen helpen in haar zoektocht.

Gevoelens voor Baptist en Amélie?

In de tweede aflevering van 2022 zien we dat dit duo hun start duidelijk niet heeft gemist. Ze zetten hun afspraakje verder en mogen samen kokkerellen. “En zeg nu zelf, wat is er romantischer dan Italiaans eten?”, aldus Frances. Maar waar Baptist er meer in ziet, daar heeft Amelie meer tijd nodig. Ze zoekt nog naar de juiste klik. Met een derde date wil Baptist proberen om daar verandering in te krijgen. Hij nodigt haar uit bij hem thuis en krijgt ook zijn vrienden op bezoek om een potje te petanquen.

Tweede date Baptiste en Amelie

Baptist (30, Sint-Denijs-Westrem) en Amelie (31, Olen) gaan op een nieuwe date; zo zien we in de derde aflevering van Cupido Ofzo. Amelie verrast Baptist met een zelfgemaakte cake in de vorm van een hartje. “Het is spannend om hem terug te zien”, klinkt het bij Amelie. “Kriebels zijn er nog niet, maar dat kan er misschien wel van komen. Ik ben nieuwsgierig naar zijn gevoelens, maar praat er zelf niet graag over.” Toch gaan ze tijdens deze tweede date de moeilijke onderwerpen niet uit de weg… 

Sascha en Dries

De 22-jarige Dries uit Zottegem heeft autisme en is gepassioneerd door superhelden. Op liefdesvlak belandt hij meestal in de friendzone. “Ik ben misschien een beetje te direct. Op school sprak ik een mooi meisje aan met de openingszin: ‘Zijn je ouders kunstenaars, want jij bent een meesterwerk’.” Een zelfbedachte oneliner die misschien meer succes oogst bij de 22-jarige creatieve duizendpoot Sascha uit Kampenhout, die zelf ook autisme heeft. Ruth heeft een date geregeld waarin hun twee werelden gecombineerd worden: ze moeten creatief aan de slag gaan om een echte superheldenfilmposter te maken. De ideale setting om elkaar wat beter te leren kennen. (Dit fragment zien we terug in Cupido Ofzo; het werd eind november ook uitgezonden toen er gestart werd met het tweede seizoen).

Dries

De 22-jarige Dries uit Zottegem heeft een Autisme Spectrum Stoornis.

Dries is een vrolijke jongeman en woont afwisselend bij zijn mama en papa in Zottegem. Na zijn schoolcarrière neemt hij nu een sabbatjaar om uit te zoeken wat hij verder wil doen. Zijn allergrootste passie: superhelden. Hij verslindt niet alleen superheldenstrips en -films, hij schrijft ook zijn eigen superheldenverhalen. Ondanks zijn autisme leert Dries makkelijk nieuwe mensen kennen. Hij is al vaak verliefd geweest, maar belandt meestal in de friendzone. Zijn autisme maakt het soms moeilijk om op de juiste manier contact te maken met een meisje. Hij hoopt dat Cupido Ofzo hem kan helpen om zijn zelfvertrouwen te herwinnen en zo de echte liefde te vinden.

Sascha

De 22-jarige Sascha uit Kampenhout heeft eveneens een Autisme Spectrum Stoornis.

Sascha heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Omwille van haar autisme stopte ze met school en sinds twee jaar probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. Ze werkt één dag per week in een woonzorgcentrum, is gek van dieren en kan al haar creativiteit kwijt in tekenen. Sascha leert nog elke dag bij over zichzelf en wil graag haar volle potentieel tonen aan de wereld. Een lief zou volgens haar perfect in dat plaatje passen. Veel prikkels zijn altijd moeilijk geweest en dat maakt dat ze niet makkelijk nieuwe mensen ontmoet. Ze zoekt een rustige partner die haar tijd geeft en haar wereld kan helpen verruimen. Misschien kunnen Ruth en Frances haar dat duwtje in de rug geven. 

De singles en dates die in de verdere afleveringen gevolgd worden, worden later voorgesteld. Benieuwd of daar nog deelnemers uit de eerste twee afleveringen van Cupido Ofzo zijn, die we nu dan weer terug zien. Natuurlijk werken we dit artikel bij als we meer weten.

Nieuwe date voor Dries

Na zijn mislukte date met Sascha is het voor Dries tijd voor een nieuwe afspraakje. Hij wordt door Frances en Ruth gekoppeld aan de 22-jarige Jolien uit Torhout. Schiet Cupido deze keer wel raak? We zien het in de tweede aflevering van Cupido Ofzo in 2022.

Jolien

De 22-jarige Jolien uit Torhout heeft een cognitieve beperking en Autisme Spectrum Stoornis.

Jolien heeft een cognitieve beperking en een autisme spectrum stoornis. Ze is creatief en doet niets liever dan knutselen en borduren. Op date is ze nog nooit geweest. Ze hoopt dat Ruth en Frances iemand voor haar vinden bij wie ze helemaal zichzelf kan zijn. “Door mijn autisme kan ik moeilijk met mensen in contact komen en is het moeilijk om nieuwe dingen te doen”, vertelt Jolien. “Ik ben op zoek naar iemand die spontaan, lief en zelfstandig is. Iemand waar je goed mee kan babbelen, liefst een knuffelbeer en iemand die leute kan maken.” Vindt ze al die aspecten in haar date met Dries?

Tweede date voor Dries en Jolien

Ruth Beeckmans heeft voor Dries (22, Zottegem) en Jolien (22, Torhout) een boot geregeld; zo zien we in de derde aflevering van Cupido Ofzo. Ze mogen elkaar verder leren kennen tijdens een tochtje op het water. Al moet Jolien daarvoor eerst haar angst zien te overwinnen. Na een cocktail met zicht op het water lijken de eerste kriebels naar boven te komen. “Ik kan het een lichte vorm van verliefdheid noemen”, aldus Dries. “Is het in woorden uit te drukken hoe blij ik ben met de tweede date? Hééél blij! Heel eventjes voelde ik echt vlinders en ik hoop dat ik ze nog een keer kan voelen.” En daar krijgt zelfs Ruth het warm van. In de vierde aflevering zien we dat Dries Jolien bij hem thuis heeft uitgenodigd om te tonen dat er meer is dan enkel vriendschap…

Kus voor Jolien en Dries?

Jolien en Dries gaan weer daten. Ze wil hem verrassen met een wandeling en picknick. Tijdens hun vorige afspraakje wilde Dries haar zijn gevoelens tonen met een kus en daar was hij ook bijna in geslaagd. Alles gaat de goede richting uit, maar die ene verlossende kus kwam er nog niet. Deze keer wel?

Klaas en Ellen

Frances maakt in de tweede aflevering van Cupido Ofzo in 2022 kennis met de 21-jarige Klaas uit Zichem, die autisme heeft. “Ik woon alleen en ik vind dat daar een meisje bij hoort”, vertelt hij. “Want ‘s avonds als ik in de zetel zit dan voel ik me soms wel eenzaam. Een perfecte relatie is iemand waar ik gezellige dingen mee kan doen. Samenzijn, maar ook iemand die me ruimte geeft.” En die iemand zou wel eens de 24-jarige Ellen uit Ekeren kunnen zijn… “Ik hoop dat cupido in de roos gaat schieten!”

Klaas

Klaas (21 jaar, Zichem) – Autisme Spectrum Stoornis – “Toen ik nog op school zat, ging dat precies allemaal makkelijk… een liefje vinden. Nu weet ik niet meer goed hoe ik daaraan moet beginnen.”

Klaas woont begeleid zelfstandig in een studio. Twee dagen per week werkt hij in een crèche en de rest brengt hij door in een dagcentrum. Klaas is opgegroeid in een groot gezin. Met 2 broers en een zus, katten, cavia’s en varkens in huis, is het altijd een gezellige drukte ten huize Pauwels. Nu hij alleen woont, mist hij wel iemand om zijn hart bij uit te storten en om zijn volwassen, zelfstandig leventje mee vorm te geven.  Op school had Klaas regelmatig een liefje. Toen ontmoette hij regelmatig nieuwe meisjes en ging hij het met briefjes ‘aanvragen’. Nu heeft hij geen idee meer hoe hij dat zou moeten aanpakken. Klaas hoopt dat Ruth en Frances iemand kunnen vinden die ook gek is van kindjes, die houdt van familiemomenten en avontuur. 

Ellen

Ellen (25 jaar, Ekeren) – Autisme Spectrum Stoornis + verstandelijke beperking – “Ik ben van het romantische type: kaarslicht, rozenblaadjes,… alles erop en eraan.”

Ellen woont nog thuis bij haar ouders en haar jongere zus en broer. Elke week is bij haar goed gevuld: werken in een kleuterschool, werken in een crèche en activiteiten in haar dagcentrum. Ellen is een goedlachse, zelfstandige, zorgzame jonge vrouw die héél graag een vriend wil. Ze heeft in het verleden al liefjes gehad maar de perfecte jongen voor haar is daar nog niet uitgekomen. Als Ruth en Frances voor haar die romantische prins op het witte paard zouden vinden, zou voor haar het plaatje compleet zijn. 

Tweede date Klaas en Ellen

In de derde aflevering van Cupido Ofzo seizoen twee zien we dat Klaas (21, Zichem) en Ellen (24, Ekeren) zich klaar maken voor een tweede date. Hun eerste afspraakje op de boerderij was dan ook een groot succes en smaakte duidelijk naar meer. Ze hebben afgesproken om samen naar het park te gaan. De romantische setting doet bij beiden meteen een vonkje overslaan.

Gevoelens

Tussen Klaas en Ellen klikte het bijzonder goed op hun eerste date. En nóg veel beter op hun tweede. Nadien gingen ze allebei op vakantie, waardoor ze elkaar 28 dagen moesten missen. Daar komt nu – in de vierde aflevering – verandering in en daar kijkt Klaas ontzettend naar uit. “Ik heb Ellen heel erg gemist”, klinkt het. “Mijn gevoelens voor haar zijn nu al heel sterk. Ik moet maar naar haar lach kijken en begin al te smelten.” Klaas heeft dan ook een liefdesbrief voor Ellen geschreven om zijn gevoelens te uiten. “Spannend wat ze daarvan gaat vinden.”

Onbeantwoorde liefde?

Ellen kon die liefde toen nog niet beantwoorden. Maar in de laatste aflevering van Cupido Ofzo zien we wel dat ze opnieuw afspreken om samen te gaan wandelen. “Ik heb wel het gevoel dat het wat veranderd is vanuit Ellen haar gevoelens”, aldus Klaas, “Ik hoop het gewoon.”

Gregory en Sarah

In de vierde aflevering maken we kennis met Gergory en Sarah. Zij zijn de laatste singles die door Ruth Beeckmans en Frances Lefebure op date worden gestuurd. Maak hieronder alvast kennis met dit mogelijke koppel.

Gregory

Gregory (32, Halle) heeft na een zwaar ongeval een hersenaandoening opgelopen. Hij is blind aan één oog en heeft problemen met zijn korte termijngeheugen en reactievermogen. Iemand vinden om zijn leven mee te delen is zijn grootste droom.

Sarah

De 30-jarige Sarah uit Gent is geboren met spasticiteit in de benen en zit in een rolstoel. Sarah is een vrolijke, optimistische babbelaar. Vindt ze ook een gezellige babbel bij Gregory? Of wordt het meer? Zij gaat er in ieder geval voor in de laatste aflevering. Zij heeft een tweede date met Gregory (32, Halle) en trekt met hem het park in om elkaar beter te leren kennen. “We hebben regelmatig contact en dat is wel leuk. Ik vind het wel spannend”, aldus Sarah.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 januari 2022 /