Tweede seizoen Cupido Ofzo (VTM) | Met deze deelnemers

Frances Lefebure en Ruth Beeckmans presenteren vanaf vanavond – woensdag 17 november – om 21.45 uur bij VTM het tweede seizoen van Cupido Ofzo. Maak alvast kennis met de deelnemers van het tweede seizoen Cupido Ofzo. Zal het net zo’n succes worden als het eerste seizoen, waarin cupido in vijf van de acht gevallen raak schoot?

Cupido Ofzo (tweede seizoen)

Het tweede seizoen van Cupido Ofzo kent tal van nieuwigheden. Frances Lefebure en Ruth Beeckmans zijn de toegewijde koppelaars van dienst en helpen diegenen voor wie het extra moeilijk is om de juiste partner te vinden: jonge mensen met een beperking of een stoornis. De singles worden vanaf de eerste date gevolgd in hun zoektocht naar de liefde. Als die goed loopt, toont Cupido Ofzo dit seizoen ook het verdere verloop van hun avontuur. De kijker volgt mee hoe ze niet alleen elkaar, maar ook elkaars leefwereld en vrienden en familieleden beter leren kennen. Ruth Beeckmans en Frances Lefebure gaan bovendien nog een stapje verder, want voor wie de eerste date geen succes is organiseren ze een nieuwe date. 

Ruth Beeckmans

Ruth Beeckmans: “Vorig seizoen schoot cupido meermaals raak en dat was zo schoon en hartverwarmend om te zien! Je bouwt echt een band op met de kandidaten en leeft erg mee met hen. Ik vind het dan ook geweldig dat ik ook dit seizoen weer een aantal kandidaten kan helpen met de zoektocht naar een prins of prinses op het witte paard.”

Frances Lefebure

Frances Lefebure: “Zoals iedereen weet ben ik de grootste supporter van de liefde. Voor iedereen. Ik ben dus ontzettend gelukkig dat ik mij mee met Ruth kan inzetten voor de toekomst van enkele mensen die hun geluk zoeken in ons datingbureau. Ik zal er alles aan doen om dat tot een mooi einde te brengen.”

Dit schreven wij eerder over Ruth Beeckmans en Frances Lefebure (klik op hun naam voor het overzicht).

Deelnemers tweede seizoen Cupido Ofzo

De presentatrices verwelkomen dit seizoen zes unieke, enthousiaste en innemende singles in hun datingbureau die op zoek zijn naar een fijne partner. De singles en hun dates hebben elk een verstandelijke beperking, een autismespectrumstoornis of een fysieke beperking. Daardoor is het voor hen erg moeilijk om de liefde te vinden. Ruth en Frances stippelen voor hen een leuk afspraakje op maat uit en begeleiden hen bij hun eerste stappen in het daten. Zijn die dates voor de deelnemers van het tweede seizoen Cupido Ofzo geen succes; dan zoeken ze gewoon naar een nieuwe vrijgezel.

Dries en Sascha

De 22-jarige Dries uit Zottegem heeft autisme en is gepassioneerd door superhelden. Op liefdesvlak belandt hij meestal in de friendzone. “Ik ben misschien een beetje te direct. Op school sprak ik een mooi meisje aan met de openingszin: ‘Zijn je ouders kunstenaars, want jij bent een meesterwerk’.” Een zelfbedachte oneliner die misschien meer succes oogst bij de 22-jarige creatieve duizendpoot Sascha uit Kampenhout, die zelf ook autisme heeft. Ruth Beeckmans heeft voor de eerste aflevering een date geregeld waarin hun twee werelden gecombineerd worden: ze moeten creatief aan de slag gaan om een echte superheldenfilmposter te maken. De ideale setting om elkaar wat beter te leren kennen.

Maak hier uitgebreider kennis met Dries en Sascha, deelnemers uit het tweede seizoen Cupido Ofzo:

Dries

Dries (22 jaar, Zottegem) – Autisme Spectrum Stoornis – “Moest ik een vriendin hebben, ik zou haar behandelen als mijn prinses.”

Dries is een vrolijke jongeman en woont afwisselend bij zijn mama en papa in Zottegem. Na zijn schoolcarrière neemt hij nu een sabbatjaar om uit te zoeken wat hij verder wil doen. Zijn allergrootste passie: superhelden. Hij verslindt niet alleen superheldenstrips en -films, hij schrijft ook zijn eigen superheldenverhalen.

Ondanks zijn autisme leert Dries makkelijk nieuwe mensen kennen. Hij is al vaak verliefd geweest, maar belandt meestal in de friendzone. Het is nog maar één keer uitgedraaid op een echte relatie. Zijn autisme maakt het soms moeilijk om op de juiste manier contact te maken met een meisje. Hij hoopt dat Cupido Ofzo hem kan helpen om zijn zelfvertrouwen te herwinnen en zo de echte liefde te vinden.

Sascha

Sascha (22 jaar, Kampenhout) – Autisme Spectrum Stoornis – “Ik wil m’n volle potentieel kunnen tonen en dat kan, denk ik, met een lief.”

Sascha heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Omwille van haar autisme is haar middelbare schoolcarrière niet van een leien dakje gelopen. Uiteindelijk is ze gestopt met school en probeert ze sinds twee jaar haar leven weer op de rails te krijgen. Ze werkt één dag per week in een woonzorgcentrum, is gek van dieren en kan al haar creativiteit kwijt in tekenen. 

Sascha leert nog elke dag bij over zichzelf en wil graag haar volle potentieel tonen aan de wereld. Een lief zou volgens haar perfect in dat plaatje passen. Veel prikkels zijn altijd moeilijk geweest voor Sascha en dat maakt dat ze niet makkelijk nieuwe mensen ontmoet.

Ze zoekt een rustige partner die haar tijd geeft en haar wereld kan helpen verruimen. Misschien kunnen Ruth en Frances haar dat duwtje in de rug geven. 

Stef en Tine

Frances Lefebure pikt in de eerste aflevering de 29-jarige Stef uit Geel thuis op voor zijn blind date. Stef heeft een fysieke beperking en is zelfstandig IT’er, maar “niet de stereotype nerd die de mensen kennen”. In hun zoektocht naar de ideale date voor hem botsen Frances en Ruth op de 24-jarige Tine uit Antwerpen, die eveneens een fysieke beperking heeft. “Ik hoop op iemand die me kan uitdagen”, klinkt het. “Iemand die een beetje aan de nerdy kant is, daar val ik op.” En ook al regent het op hun eerste date pijpenstelen, een beetje water houdt cupido niet tegen. Ook niet tijdens een romantisch boottochtje op het water.

Hieronder ontdek je alles over deze deelnemers aan het tweede seizoen Cupido Ofzo.

Stef

Stef (29 jaar, Geel) – fysieke beperking, spastische diplegie – “What you see is not what you get….ik ben zoveel meer dan iemand met een beperking.”

Stef woont samen met zijn kat Modest en hond Luna. Het grootste deel van zijn tijd is hij aan het werk als zelfstandig IT-consultant maar zijn grote passie is radiomaken. Zo presenteert hij elke zaterdag zijn eigen programma bij Radio Mol. Door zuurstoftekort bij de geboorte heeft Stef een fysieke beperking: spastische diplegie. Hierdoor heeft hij het moeilijk om te stappen en met zijn fijne motoriek. Dit houdt hem echter niet tegen om jaarlijks te gaan skiën of een avontuurlijk reis te maken. Hij is een echte doorzetter en plantrekker.

Stef heeft al één lange relatie gehad. Hij is op zoek naar iemand die hem kan aanvullen, iemand die net als hij positief in het leven staat. Een partner die ook een beperking heeft zou de relatie voor hem in evenwicht brengen. Voor zijn zoektocht wil hij graag de hulp van Frances en Ruth inschakelen.

Tine

Tine (24 jaar, Antwerpen) – fysieke beperking, CMT – “Een partner die begrijpt wat het is om te leven met een beperking zou ik echt heel fijn vinden.

Tine werkt als technology consultant. Ze speelt trombone, zwemt graag en verslindt boeken. Haar vriendinnen spelen een belangrijke rol in haar leven en ze gaan dan ook vaak op stap. Tine is geboren met een erfelijke ziekte, een eiwitafwijking, waardoor haar zenuwen niet zo goed werken. Dit vertaalt zich in handen en benen die soms moeilijk te besturen zijn. Wandelen en fietsen lukken wel, voor langere afstanden heeft ze een rolstoel nodig.

Tine is de enige in haar vriendengroep die een beperking heeft en hoe hard zij haar ook proberen te begrijpen, ze kunnen niet weten wat ze meemaakt. Daarom zou ze het niet erg vinden als ze een partner zou hebben die net als zij een fysieke beperking heeft. Ze is op zoek naar een lief en communicatief persoon. Voor haar zoektocht rekent ze op de hulp van Cupido Ofzo. 

Klaas en Ellen

Frances maakt in de eerste aflevering kennis met de 21-jarige Klaas uit Zichem, die autisme heeft. “Ik woon alleen en ik vind dat daar een meisje bij hoort”, vertelt hij. “Want ‘s avonds als ik in de zetel zit dan voel ik me soms wel eenzaam. Een perfecte relatie is iemand waar ik gezellige dingen mee kan doen. Samenzijn, maar ook iemand die me ruimte geeft.” En die iemand zou wel eens de 24-jarige Ellen uit Ekeren kunnen zijn… “Ik hoop dat cupido in de roos gaat schieten!”

Ontdek alvast meer over Klaas en Ellen uit het tweede seizoen Cupido Ofzo.

Klaas

Klaas (21 jaar, Zichem) – Autisme Spectrum Stoornis – “Toen ik nog op school zat, ging dat precies allemaal makkelijk… een liefje vinden. Nu weet ik niet meer goed hoe ik daaraan moet beginnen.”

Klaas woont begeleid zelfstandig in een studio. Twee dagen per week werkt hij in een crèche en de rest brengt hij door in een dagcentrum. Klaas is opgegroeid in een groot gezin. Met 2 broers en een zus, katten, cavia’s en varkens in huis, is het altijd een gezellige drukte ten huize Pauwels. Nu hij alleen woont, mist hij wel iemand om zijn hart bij uit te storten en om zijn volwassen, zelfstandig leventje mee vorm te geven. 

Op school had Klaas regelmatig een liefje. Toen ontmoette hij regelmatig nieuwe meisjes en ging hij het met briefjes ‘aanvragen’. Nu heeft hij geen idee meer hoe hij dat zou moeten aanpakken. Klaas hoopt dat Ruth en Frances iemand kunnen vinden die ook gek is van kindjes, die houdt van familiemomenten en avontuur. 

Ellen

Ellen (25 jaar, Ekeren) – Autisme Spectrum Stoornis + verstandelijke beperking – “Ik ben van het romantische type: kaarslicht, rozenblaadjes,… alles erop en eraan.”

Ellen woont nog thuis bij haar ouders en haar jongere zus en broer. Elke week is bij haar goed gevuld: werken in een kleuterschool, werken in een crèche en activiteiten in haar dagcentrum. 

Ellen is een goedlachse, zelfstandige, zorgzame jonge vrouw die héél graag een vriend wil. Ze heeft in het verleden al liefjes gehad maar de perfecte jongen voor haar is daar nog niet uitgekomen. Als Ruth en Frances voor haar die romantische prins op het witte paard zouden vinden, zou voor haar het plaatje compleet zijn. 

In de tweede aflevering van Cupido Ofzo maken we kennis met Jolien.

Jolien

Jolien (22, Torhout) – Autisme Spectrum Stoornis + cognitieve beperking – “Ik ben op zoek naar iemand die spontaan, lief en zelfstandig is. Iemand waar je goed mee kan babbelen, liefst een knuffelbeer en iemand die leute kan maken.

De 22-jarige Jolien is dus een nieuwe deelneemster aan Cupido Ofzo seizoen twee. Met wie mag zij, dankzij de hulp van Ruth Beeckmans en Frances Lefebure, een leuke date beleven? Jolien is creatief en doet niets liever dan knutselen en borduren. Op date is ze nog nooit geweest. Tegenover jongens is ze vaak erg verlegen en terughoudend. Ze hoopt dan ook dat Ruth en Frances iemand voor haar vinden bij wie ze helemaal zichzelf kan zijn. “Door mijn autisme kan ik moeilijk met mensen in contact komen en is het moeilijk om nieuwe dingen te doen”, vertelt Jolien.

Hoe gaan de dates van de deelnemers aan Cupido Ofzo?

Dries & Sascha beleefden samen heel wat plezier tijdens hun superheldenfotoshoot. Maar bij een etentje komen de twee nog maar moeilijk uit hun woorden. “Ik dacht: wat moet er hier nog gezegd worden”, aldus Sascha. “Ik vond niets meer, mijn hoofd was precies leeg.” Gelukkig verrast Ruth Beeckmans hen na hun etentje met een leuk ‘dessertje’. Kiezen Dries & Sascha ervoor om een vervolg aan hun date te breien?

Bij Klaas en Ellen lijkt er al een klik te zijn. In een witte Mustang komt Klaas aan op zijn date. Frances Lefebure heeft voor hen een bezoek aan een boerderij geregeld, waar ze de dieren mee mogen verzorgen en zich wagen aan een reuzengroot maïsdoolhof. De avond wordt afgesloten met een romantisch diner op het stro. Slaat de vonk daar over?

Stef & Tine beleefde onlangs de regen een aangename eerste date. Maar is het ook meer dan alleen maar aangenaam? Daar hoopt Stef antwoord op te krijgen. Samen trekken ze voor hun tweede date naar het reuzenrad in Antwerpen. Wie weet krijgen ze daar niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk kriebels in de buik.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 november 2021 /