Documentaire Please Hate Me op Videoland te kijken | Deelnemers

De documentaire Please Hate Me Op Videoland gaat in op hoe het is om als jonge, bekendheid gehaat te worden. Hoe ga je daar mee om? Fabiola Volkers (21), Bella Arino (25) en het koppel Jay Zwarts (22) en Lisa Sace (24) nemen ons mee in hun wereld van online fame en haat. Daarnaast zijn er nog meer bekende deelnemers te zien in deze documentaire, die nu op Videoland staat.

Documentaire Please Hate Me

In een wereld waarin men steeds meer op zoek is naar erkenning, waardering en fame, lijkt negatieve aandacht een betere optie te zijn geworden dan helemaal geen aandacht. De een zijn haat is inmiddels de ander zijn brood. Maar hoe is het om jong, bekend en gehaat te zijn? Hoe kan je online haat in je voordeel laten werken? En hoe ver ga je hierin? Dat is het onderwerp dat centraal staat in deze docu van Willem Timmers en Totem Media.

Deelnemers Please Hate Me

 In de documentaire Please Hate Me maken we kennis met Fabiola Volkers (21), Bella Arino (25), het koppel Jay Zwarts (22) en Lisa Sace (24). Maar ook bekendheden als Christina Curry, Koen Kardashian, Laura Ponticorvo en radiopresentatrice Ouassima Tajmout komen aan het woord. Ze vertellen over hoe zij het ervaren. De documentaire is een intiem portret van de eerste digitale generatie hatewatch celebrities die online haat gebruiken om te groeien, eraan te verdienen en hun eigenwaarde eraan te ontlenen.

Online haat

Online haat is een enorm snelgroeiend fenomeen. Haat-comments, bedreigingen en discriminatie zijn de laatste jaren dan ook explosief toegenomen. Wat is toch onze fascinatie met (online) haten? Waarom vinden we het zo fijn als het slecht met iemand gaat? Roddel en achterklap zijn van alle tijden, maar met social media er is een perfect platform ontstaan om haat aan te wakkeren en zelfs aan te moedigen. En als algoritmes haat-comments beter laat scoren dan positieve reacties, dan is het inspelen op haat een logisch gevolg.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 december 2021 /