Wende’s Kerstkaleidoscoop met deze artiesten en kunstenaars

Je kunt vanavond – Eerste Kerstdag – om 21.45 uur kijken naar Wende’s Kerstkaleidoscoop op NO2. Wende brengt de magie van Kerst op een bijzondere manier tot leven met een contrastrijke, existentiële show. Daarbij krijgt ze de hulp van tal van artiesten en kunstenaars, zoals Di-rect, S10, Elise Schaap, Froukje, de Nederlandse Opera, Steef de Jong, Amsterdam Sinfonietta, Gallowstreet en Dimitri Verhulst.

Wende’s Kerstkaleidoscoop

Na een succesvolle samenwerking tijdens de Uitmarkt 2020 slaan Wende en de NTR opnieuw de handen ineen voor een wervelende tv-show. Ditmaal op eerste kerstdag: Wende’s Kerstkaleidoscoop. Verpakt in een intrigerende, zorgvuldig gecomponeerde show die laveert tussen televisie, film, theater en concert, brengt ze de magie van Kerst op een bijzondere wijze tot leven. Vol ontdekkingen en ontmoetingen met artiesten uit verschillende werelden, waaronder Di-rect, S10, Elise Schaap (die op dit moment in Undercover 3 te zien is), Froukje, de Nederlandse Opera, Steef de Jong, Amsterdam Sinfonietta, Gallowstreet en Dimitri Verhulst. Met deze show wordt Kerst het culturele markeermoment van 2021.

Cultuur

Met deze kaleidoscoop wil Wende het kerstfeest vatten in zijn kern: als het feest van licht, de tijd van contemplatie en verwachting. Maar ook als het feest dat gaat over verbinding met familie en vrienden, en tegelijkertijd over eenzaamheid en loslaten. Het programma ontroert en vermaakt, biedt hoop, confronteert en laat daarbij de rijkdom van het Nederlandse cultuurlandschap zien. Een avond van unieke samenwerkingen, een avond waarin de instrumenten en artiesten centraal staan, en een avond die je terugbrengt naar je kindertijd waarin je vol verwondering, opwinding en betovering wacht op het moment dat de lichtjes in de boom gaan branden.

Artiesten en kunstenaars Wende’s Kerstkaleidoscoop

Laat je verrassen door Elise Schaap die Zeur niet zingt met Amsterdam Sinfonietta. Steef de Jong vertelt op zijn manier het verhaal van het meisje met de zwavelstokjes. Dimitri Verhulst die een speciale kerstbrief voorleest. En Wende die voor deze speciale gelegenheid een duet vormt met Froukje en nog veel meer. Denk aan artiesten en kunstenaars als Di-Rect, S10, de Nederlandse Opera en Gallowstreet.

Over Wende

Wende is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Foto: Bullet-ray

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2021 /