Boer Ayoub – enige Marokkaanse boer in Nederland – wil eigen boerderij

Ayoub Louihrani – die je misschien wel kent als Boer Ayoub – is de enige Marokkaanse boer in Nederland. Hij wil niets liever dan zelf een boerderij runnen in Nederland. Sinds zijn veertiende werkt hij daarom op diverse melkveehouderijen. KRO-NCRV heeft hem gevolgd voor een zesdelige serie, waarin hij zijn passie voor het boerenleven en zijn liefde voor de koeien deelt. Als kijker zie je hoe Ayoub zijn droom probeert waar te maken. Boer Ayoub is te kijken vanaf vandaag 21 december om 20.25 uur op NPO3.

Marokkaanse boer in Nederland

Ayoub Louihrani uit Amsterdam-Oost is de enige Marokkaanse boer in Nederland. In tegenstelling tot veel van zijn leeftijdsgenoten koos Ayoub niet voor de richting sport of ICT, maar besloot hij een agrarische opleiding te volgen. En na zijn stage wist hij het zeker, hij wilde met koeien werken en boer worden! Hij rondde zijn opleiding met succes af en inmiddels werkt Ayoub al een aantal jaar als loonwerker in de melkveehouderij.

Boer Ayoub

Nu gaat hij zijn grote droom achterna: een eigen melkveehouderij. In Boer Ayoub volgt KRO-NCRV de sympathieke boer in zijn verrassende zoektocht naar zijn ideale boerderij. Wat drijft en motiveert hem om tegen de stroom in zijn droom na te jagen? Hoe combineert hij zijn uit de hand gelopen hobby’s als boksen en muziek maken met een wekker die elke ochtend om 05:00 gaat?

Boerderij & stad verbinden

Ayoub Louihrani wil de boerderij en de mensen uit de stad dichterbij elkaar brengen. Dat doet hij door mensen uit de stad naar de boerderij te halen en te laten ervaren hoe dat leven is. Enkele gasten zijn Kalvijn, Vjeze Fur (daarbij moet ik dan denken aan Boerderij van Dorst) en een groep jong volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De serie biedt een verrassend inkijkje in het leven van een van de meest in het oog springende, volgende generatie melkveehouders van Nederland.

Boerenleven

Ayoub Louihrani heeft veel ideeën, vaak verrassend en verre van standaard. Op geheel eigen wijze weegt hij de plussen en minnen en onderzoekt hij wat er allemaal nodig is voor een eigen boerderij. Eenvoudig is het niet, zeker als je op zo’n jonge leeftijd zonder een familiebedrijf een veehouderij wilt starten. Toch laat de jonge boer zich niet uit het veld slaan na een afwijzing en staat zijn passie voor het boerenleven op nummer 1. “Als de koeien het goed hebben, gaat het met mij ook goed. Die drive moet je als boer wel hebben, want het valt niet mee om boer te zijn in Nederland met alle regels die er zijn. Je moet echt hart hebben voor je dieren, anders red je het niet.” Zijn gedrevenheid en passie zijn echt aanstekelijk.

Boer Ayoub kijken

Je kunt Boer Ayoub kijken op dinsdagavond om 20.25 uur op NPO3 bij KRO-NCRV. De eerste aflevering wordt uitgezonden op dinsdag 21 december. De tweede aflevering is in verband met de feestdagenprogrammering doorgeschoven naar dinsdag 4 januari.

Foto: Janita Sassen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 december 2021 /