André Rieu – Kerstgala in Maastricht op tv kijken

De aanloop naar Kerst start vroeg dit jaar; zo konden we deze week al van verschillende kerstspecials genieten. En ook vanavond – vrijdag 17 december – staat er weer iets feestelijks op het programma, namelijk het Kerstgala in Maastricht van André Rieu. De uitzending is te kijken om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Kerstgala André Rieu

André Rieu nodigt de kijker uit in zijn spiksplinternieuwe winterpaleis in Maastricht. Hij wordt vergezeld door muzikale vrienden, onder wie zijn eigen Johann Strauss Orkest en the Maastricht Dance and Skate Company. Normaal gesproken organiseert hij natuurlijk kerstconcerten, maar nu die voor het tweede jaar niet door kunnen gaan, heeft hij het MECC in Maastricht omgetoverd tot een waar winterpaleis. Afgelpen najaar vonden de opnames plaats van deze concert film.

Kerstgala in Maastricht

Verheug je op traditionele kerstliedjes, romantische walsen en klassiekers als Jingle Bells, Oh Holy Night, Hallelujah en Walking In The Air. Terwijl de sneeuw zachtjes neerdwarrelt en vele lichtjes vrolijk schijnen, treedt André Rieu samen met zijn geliefde orkest en dansers op: daarnaast zijn er talrijke solisten onder wie de geweldige sopranen Donij van Doorn en Anna Majchrzak, de Platin Tenors en de Golden Voices of Gospel.

André Rieu

Dit jaar is André Rieu ook te gast in Linda’s Wintermaand. Waar hij anders de hele wereld over reist om op te treden met zijn Johann Strauss Orchestra, heeft hij door corona 630 dagen niet opgetreden. Het Kerstgala in Maastricht is te kijken op NPO 1 en terug te kijken via NPO Start en NPO Plus.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 december 2021 /