Vierde seizoen The Handmaid’s Tale kijken op Canvas en VRT NU

Het vierde seizoen van The Handsmaid’s Tale is vanaf vanavond – woensdag 8 december – te kijken op Canvas en VRT NU. Op VRT NU zie je zowel de eerste drie seizoenen, als het vierde seizoen al compleet. Op tv geniet je om 22.05 uur van telkens twee afleveringen. In Nederland kijk je deze serie via Videoland.

The Handmaid’s Tale seizoen 4 kijken

De fans hebben er even moeten op wachten, maar nu is het zover: dan start op Canvas de vierde reeks van de meeslepende successerie The Handmaid’s Tale. Daarin zien we hoe June (Elisabeth Moss) na haar gedurfde ontsnappingsactie in het derde seizoen van haar verwondingen geneest en samen met andere rebellen blijft vechten tegen de beulen van de totalitaire staat Gilead. De risico’s die ze daarbij neemt, brengen haar opnieuw in gevaar en de strijd voor wraak en gerechtigheid dreigt haar fataal te worden. Maar er is ook hoop in deze vierde reeks. Iedere woensdag kun je – vanaf 8 december – 2 afleveringen bekijken. In totaal zijn er tien afleveringen. Het complete vierde seizoen is nu ook te kijken op VRT NU en in Nederland op Videoland.

Succes

De eerste drie seizoenen van The Handmaid’s Tale waren een wereldwijd succes. De reeks, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, is een bloedstollend drama over een fundamentalistische en totalitaire maatschappij in de nabije toekomst, na de Tweede Amerikaanse Burgeroorlog. Vrouwen worden er behandeld als tweederangsburgers en een aantal van hen wordt als ‘dienstmaagden’ misbruikt voor seksuele diensten en het baren van kinderen.

Margaret Atwood was te gast in College Tour.

Awards

De bijzonder harde en grimmige reeks werd in Amerika gelanceerd in volle #metoo-storm. Hij werd als een vingerwijzing gezien naar de vrouwonvriendelijke politiek en het seksistische discours van Donald Trump. The Handmaid’s Tale kreeg ondertussen al meer dan 60 internationale onderscheidingen. Waaronder twee Golden Globes, 11 Emmy Awards en een Bafta Award.

Cast The Handmaid’s Tale

In de vierde reeks volgen we de verdere lotgevallen van June (Elisabeth Moss) en de andere ‘dienstmaagden’, de ‘Marthas’ (werkvrouwen), hun ‘eigenaars’ en hun echtgenotes, de ‘tantes’ (opzichters) en andere handlangers van het Gilead-regime. Hoofdpersonages zijn, naast June, onder meer haar ‘eigenaar’ commandant Fred Waterford (Joseph Fiennes), diens echtgenote Serena Joy Waterford (Yvonne Strahovski), hun chauffeur Nick Blaine (Max Minghella), opzichter Aunt Lydia (Ann Dowd) en de dienstmaagden Emily (Alexis Bledel) en Moira (Samira Wiley). De focus ligt opnieuw op de ongelijkheid tussen de aanhangers van het regime en de onderdrukte vrouwen. De wreedheid en de terreur waarmee die in stand wordt gehouden. En de moed der wanhoop waarmee sommige vrouwen zich daartegen verzetten.

Derde seizoen The Handmaid’s Tale

Aan het einde van het derde seizoen slaagde June erin om samen met een ondergronds netwerk van Martha’s en dienstmeisjes 86 kinderen uit Gilead naar het vrije Canada te smokkelen en hen zo te redden van een uitzichtloze toekomst. Arrestatie door de Canadese regering volgt voor de Waterfords. Ze zaten in gevangenschap. Maar June zelf werd tijdens de reddingsactie in de buik geschoten en vocht voor haar leven.

Vierde seizoen The Handmaid’s Tale

In het begin van de vierde reeks zien we hoe June’s lijdensweg gewoon verdergaat. Hoeveel kan een vrouw verdragen? Het antwoord komt snel: in een vluchthuis in Massachusetts schroeit haar vriendin Janine de schotwond in June’s onderbuik zonder verdoving dicht met een gloeiend hete pook. Terwijl ze herstelt van haar verwonding ontdekt June dat ze zelfs op de boerderij op het platteland niet veilig is. De eigenaar, Mr. Keys, heeft een en ander te verbergen en Guards van Gilead zijn haar op het spoor. Het is het begin van alweer een memorabele reeks vol ontberingen en confrontaties met de machthebbers van Gilead. Maar June blijft zich samen met andere rebellen verzetten, gedreven door een haat die haar soms bijna even meedogenloos maakt als haar beulen. Er lijken ook barstjes te komen in het pantser van Gilead waardoor af en toe een glimp van hoop te ontwaren is.  

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 december 2021 /