Alles over First Dates teens – 20 december op tv en VRT NU

Het nieuwe seizoen van First Dates in België is vanavond – dinsdag 23 november – gestart. Daarnaast is er dit najaar nog een nieuwtje: je kunt namelijk op 20 en 21 december kijken naar First Dates teens. Er zijn in totaal zeven afleveringen. Ontdek er hier alles over.

First Dates teens

Kunnen zijn wie je bent, is als tiener niet altijd gemakkelijk en al helemaal niet als het op de zoektocht naar de liefde aankomt. Maar toch is het juist daar belangrijk als je wil dat je nieuwe relatie kans heeft op slagen. In totaal schreven 1.300 zestien- tot achtienjarigen zich in voor dit eerste seizoen van First dates teens. Ze doen dat niet zozeer omdat ze hopen zo de ware liefde te vinden, maar eerder omwille van de date-ervaring zelf.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Is dat niet jouw ding? Ontdek dan meer streamtips dankzij Guidinc.

First Dates-crew met Leena als maître

De teens-versie wordt in goede banen geleid door Leena, Bram, Katelen en Ferdy. Leena neemt voor de gelegenheid als maître de fakkel over van Patrick. Leena was tot de komst van Ferdy de jongste telg in de First dates crew. Zij zit dicht op de leefwereld van de jonge daters en heeft in het echte leven ook een eigen zaak waar ze gastvrouw is.

Daten nu lastig voor tieners

Reallife daten blijkt voor jongeren immers niet gemakkelijk in een steeds digitaler wordende tijden (iets waar Covid zeker niet bij geholpen heeft). Sommigen hebben nog nooit gedatet in een echt restaurant en willen graag de “beroemde bediening” ontmoeten. Anderen willen hun grenzen verleggen of geven eerlijk toe dat ze “altijd op de foute vallen” en hopen dat First dates teens erin zal slagen om hen “goed te matchen met een juist type”.

Deelnemers First Dates teens

Van de inschrijvers identificeert ongeveer 60% als vrouw, 40 % als man en net geen 1% als X. 80% vindt zichzelf hetero, 20% identificeert als LGBTQ+. Een percentage dat duidelijk hoger ligt dan bij de First dates voor volwassenen. De tieners hebben, ondanks hun jonge leeftijd, duidelijke standpunten en willen ergens voor staan. Voor de één is dat gelijke rechten voor LGBTQ+, voor de ander het bestrijden van racisme, het zoeken naar aanvaarding in de maatschappij, familiale waarden of body positivity.

First Dates teens kijken

In totaal zijn er zeven afleveringen van First Dates teens. Twee afleveringen kun je op tv kijken. Deze worden op 20 en 21 december uitgezonden op Eén. De vijf andere afleveringen zijn vanaf dat moment te kijken op VRT NU.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 november 2021 /