Tijd is geld met Jasper Lijfering | handelaar in horloges

De nieuwe Videoland-documentaire Tijd is geld geeft een unieke inkijk in de wereld van de horlogehandel. We volgen in dit drieluik Jasper Lijfering en zijn kompanen Ramon van der Lee en Rutger Kooijman die handelen in horloges. Nu te zien op Videoland.

Jasper Lijfering

Voor Jasper Lijfering – handelaar in horloges – is tijd letterlijk geld. Hij is de meest succesvolle horlogehandelaar van Nederland en eigenaar van Amsterdam Vintage Watches. Samen met zijn kompanen Ramon van der Lee en Rutger Kooijman geeft hij een unieke inkijk in de gesloten wereld van de horloge handel. Met klanten als Ellen DeGeneres en Lil’ Kleine veroveren zij de internationale markt. Maar het succes kent een keerzijde. Door de extreme prijsstijgingen van de vintage horloges, staat veiligheid hoog in het vaandel.

Tijd is geld

In Tijd is geld volgen we de meest succesvolle horlogehandelaar van Nederland, Jasper Lijfering, naar de top. Een wereld die tot nu toe gesloten bleef, omdat horlogehandelaren de anonimiteit verkiezen vanwege het gevaar om op de radar van criminelen te komen. Door zijn social media strategie bedient Jasper de internationale vintage horlogemarkt en dit terwijl hij nog maar 27 jaar oud is.

Doelwit voor criminelen

Zijn succesvolle businessmodel kent ook een keerzijde. Door zijn werkwijze is hij een gewild doelwit voor criminelen. Zo is Jaspers winkel, Amsterdam Vintage Watches, eerder leeggeplunderd en is hij naar een andere woning verhuisd voor zijn eigen veiligheid.

Vriendschap Ellen DeGeneres

Ook zijn goede relatie met Ellen DeGeneres eindigde toen haar gehele collectie bij een diefstal was buit gemaakt en Jasper FBI verdachte werd. Om zijn business goed draaiende te houden, reist hij de hele wereld over om uurwerken te vinden en te verkopen.

Vele bedreigingen

Ook ‘exposed’ Jasper bekende mensen, voornamelijk rappers, als zij een replica horloge dragen. Zijn moeder en vriendin zijn bang dat hem iets overkomt door de vele bedreigingen, maar hij deinst niet terug. Zelfs tijdens de ontmoeting met de vijf meest prominente horlogehandelaren ter wereld staat Jasper zijn mannetje. Zijn werkwijze is volgens de oude handelaren tegen de etiquette. Zij kiezen namelijk liever voor anonimiteit. Jasper zijn wereld draait om niks anders dan horloges… tijd is immers geld.

Videoland documentaires

Tijd is geld is een productie van Ampersand Media voor Videoland. Het streamingplatform kent inmiddels al diverse succesvolle Videoland Originals, zoals onder andere de documentaires en documentaireseries Badr, Boef, Gewoon Fred, Famke Louise, Bont Girl, Hans betaalt de Schade, Força Koeman, Summer de Snoo: Picture Perfect, Only Fans: Uncovered, De Jacht op de Mocro Maffia, Het Beest van Harkstede, Born to be an Influencer en er zijn meerdere nieuwe documentaires in ontwikkeling. Videoland, weet wat speelt.

Foto Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 mei 2021 /