Roel Maalderink maakt satirisch programma Plakshot (met broer Jos)

Liefhebber van satire? Goed nieuws! Vanaf zondag 17 oktober brengt de VPRO het programma Plakshot. In deze show bespreekt Roel Maalderink door middel van straatinterviews, sketches en parodieën de actualiteit. Te kijken om 21.40 uur op NPO 3.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Is dat niet jouw ding? Ontdek dan meer kijktips op Guidinc.

Plakshot

Plakshot is het nieuwe satirische VPRO-programma op de zondagavond. Roel Maalderink legt hierin de absurditeit van de media blootlegt. Dat doet hij allemaal vanuit zijn eigen woonkamer. Met zijn broer Jos Maalderink. Het programma is geheel BN’er-vrij, maar kan wel sporen van Caroline van der Plas bevatten.

Roel Maalderink

Roel Maalderink: “Ik heb altijd gedroomd van een eigen televisiestudio met gelikte decors en mooie assistenten, nu is dat het allemaal niet geworden, maar thuis op de bank met mijn broer Jos is ook gewoon ontzettend leuk.” De serie telt zeven afleveringen. Plakshot wordt uitgezonden na Reizen Waes Nederland.

Voxpop en De Speld

Programmamaker, journalist en presentator Roel Maalderink werd in 2020 verkozen tot Mediatalent van het Jaar door de Volkskrant. Hij is vooral bekend geworden door zijn satirische serie Voxpop die hij voor het AD maakt. Daarnaast heeft hij de De Speld Podcast gepresenteerd voor de satirische website De Speld.

Foto: Merlijn Doomernik

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

15 oktober 2021 /