Roel Maalderink maakt satirisch programma Plakshot (met broer Jos)

Liefhebber van satire? Goed nieuws! Vanaf zondag 17 oktober brengt de VPRO het programma Plakshot. In deze show bespreekt Roel Maalderink door middel van straatinterviews, sketches en parodieën de actualiteit. Te kijken om 21.40 uur op NPO 3.

Plakshot

Plakshot is het nieuwe satirische VPRO-programma op de zondagavond. Roel Maalderink legt hierin de absurditeit van de media blootlegt. Dat doet hij allemaal vanuit zijn eigen woonkamer. Met zijn broer Jos Maalderink. Het programma is geheel BN’er-vrij, maar kan wel sporen van Caroline van der Plas bevatten.

Roel Maalderink

Roel Maalderink: “Ik heb altijd gedroomd van een eigen televisiestudio met gelikte decors en mooie assistenten, nu is dat het allemaal niet geworden, maar thuis op de bank met mijn broer Jos is ook gewoon ontzettend leuk.” De serie telt zeven afleveringen. Plakshot wordt uitgezonden na Reizen Waes Nederland.

Voxpop en De Speld

Programmamaker, journalist en presentator Roel Maalderink werd in 2020 verkozen tot Mediatalent van het Jaar door de Volkskrant. Hij is vooral bekend geworden door zijn satirische serie Voxpop die hij voor het AD maakt. Daarnaast heeft hij de De Speld Podcast gepresenteerd voor de satirische website De Speld.

Foto: Merlijn Doomernik

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 oktober 2021 /