Shelley in Wonderland van Sophie Dros over Ms. Senior-verkiezing

Sophie Dros heeft de documentaire Shelley in Wonderland gemaakt. We volgen hierin de 62-jarige Shelley bij haar voorbereidingen op weg naar én haar deelname aan de Ms. Senior-verkiezing in Las Vegas. Deze documentaire van Sophie Dros is te kijken vanavond – dinsdag 12 oktober – om 22.25 uur bij BNNVARA op NPO2.

Shelley in Wonderland

De wereld rond de Ms. Senior-verkiezing voelt wellicht hysterisch en absurd. Deze film laat echter het verhaal achter de glitter en rimpels zien, en belicht waarom schoonheid voor veel dames op latere leeftijd nog steeds erg belangrijk is om zichtbaar en erkend te blijven.

Shelley

Samen met andere 60+’ers en ‘super senioren’ bewijst Shelley dat ze er nog steeds toe doet. We reizen met haar mee van Utah naar Las Vegas, waar ze haar concurrenten ontmoet, nerveus haar act repeteert, roddelt op een pyjamaparty en samen met haar vriendinnen het uitgaansleven onveilig maakt. We ontdekken haar levensmotieven, uitdagingen, onzekerheden en dromen. Maar ook haar verleden, de moeilijke perioden in haar leven en hoe ze altijd zichzelf heeft opgeofferd voor de mensen om haar heen.

Ms. Senior-verkiezing Las Vegas

Zo leren we waarom deze verkiezing voor haar veel meer betekent; dat ze nu eindelijk iets doet voor zichzelf. Maar ook waarom oudere dames nog steeds bezorgd zijn over hun uiterlijk en bevestiging nodig hebben. Tegelijkertijd zien we hun plezier onderling, hun levenslust en de empowerment wanneer ze trots op het podium staan met alle ogen op hen gericht.

Sophie Dros

Sophie Dros ken je van King of the Cruise, Genderbende en My Sillicone Love. Shelley in Wonderland is een productie van Halal, die ook de documentaire over YabYum produceerden.

Foto: Tess Vermeer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 oktober 2021 /