Inspireren woonprogramma’s jou?

Inspireren woonprogramma’s jou bij het maken van keuzes voor je eigen woning? Krijg je zin om te klussen als je kijkt naar een programma als Huis Gemaakt? Of houdt je vrouw je dan tegen met de woorden ‘straks moet ik je nog aanmelden voor Help! Mijn man is klusser’.

Inspiratie

Zelf kijk ik deze programma’s puur ter inspiratie. Tenslotte is het fijn om te ontdekken wat er tegenwoordig allemaal te krijgen is op het gebied van (verbouwen). Zo krijgt een huis bijvoorbeeld een compleet nieuwe look als je kiest voor houten gevelbekleding. Speel met kleur, profiel en wijze van montage en verras iedereen met deze nieuwe uitstraling van jouw woning.

Gevelbekleding

Maar je kunt ook kiezen voor kunststof gevelbekleding. Fabrikanten zoals Plastica hebben een ruim aanbod qua kleur. Variërend van trendy uni-kleuren, warme houttinten tot robuuste steendessins en fantasie- of metallic-decoren. Wat zo fijn is aan kunststof is dat het ook mooi blijft; deze gevelbekleding is namelijk bijzonder duurzaam, onderhoudsarm en kleurvast.

Kopen zonder kijken

Op de uitstraling worden huizen direct beoordeeld in woonprogramma’s als Kopen zonder kijken (in België bekend als Blind Gekocht). Soms schrikken bewoners zich een hoedje; hebben ze het gevoel dat ze een krot hebben gekocht. Maar gaandeweg de show zie je dan wat voor impact verbouwingen aan zowel binnen- als buitenzijde van de woning hebben. Als ze daarna voor de deur staan, valt hun mond vaak open van verbazing. Wat is er veel veranderd. Wat ziet dat er anders uit…

Wow-effect

Ik omschrijf dat als het wow-effect. Dat is ook het gevoel wat ik wil hebben bij een huis. Toen wij vijftien jaar geleden op zoek gingen naar ons eerste stulpje, moest de eerste indruk perfect zijn. Buiten moet je meteen het gevoel hebben dat je voor je toekomstige woning staat; hier moet je je je meteen thuis voelen. Had ik dat niet, dan viel zo’n woning meteen af tijdens de zoektocht.

Zelf bouwen

Dat ontbrekende gevoel is uiteindelijk ook de reden geweest dat we ons tweede huis volledig zelf hebben gebouwd. Dan kun je de uitstraling – in overleg met de architect of bouwkundig tekenaar – volledig zelf bepalen. Okay, het moet binnen de regeltjes van de gemeente passen, maar je creëert zo wel een huis mét uitstraling. Drie jaar geleden konden we – na ruim een jaar bouwen – verhuizen. Als ik nu aan kom rijden of lopen, kijk ik nog steeds trots naar wat we gebouwd hebben. Dit is ons thuis!

29 september 2021 /